Ploi abundente în toată țara. COD GALBEN și COD PORTOCALIU
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ploile au pus stăpânire pe țară, iar meteorologii emit avertizare după avertizare. 

Miercuri, la ora 11 a intrat în vigoare un COD GALBEN de ploi abundente pentru sud, sud-vest și munte, care durează 24 de ore. Va ploua abundent, se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp. În judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 50-70 km/h, iar izolat, mai ales în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70-80 km/h.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis alte trei avertizări de COD GALBEN, după cum urmează: 

- în judeţul Vâlcea, este COD GALBEN de vânt puternic, ce va depăși, la rafală, 55-60 km/h, valabil până la ora 18:00. 

- tot până la ora 18:00 sunt vizate și judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Buzău de COD GALBEN de vânt. Intensificările vântului vor depăși  55-60 km/h.

- până la ora 17:00, în Caraș-Severin, este COD GALBEN de ploi abundente, cantitățile de precipitații vor depăși 35-40 l/mp. 

ANM a emis și o avertizare de COD PORTOCALIU, valabil până la ora 18:15. Este vizat sudul județului Caraș-Severin, unde se vor semnala cantități de precipitații care vor depăși 50-60 l/mp, intensificări de scurta durată ale vântului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel