Ploaie de STELE CĂZĂTOARE, vizibilă și din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Prima ploaie de meteoriți a primăverii poate fi observată miercuri noapte în toată splendoarea. Aveți ocazia să vedeți aproximativ 10 ”stele căzătoare” pe oră. 

Prima ploaie de meteoriți din această primăvară, cunoscută sub numele de ”dușul de meteori Lyrid” a început duminică seara și va atinge vârful miercuri seara, scrie CNN. 

Specialiștii spun că de la începutul lunii ianuarie nu au existat ploi de meteoriți care să lumineze cerul, iar fenomenul de acum va fi vizibil pe tot globul. 

Spre deosebire de anul trecut, luna este în scădere, iar acest lucru va permite o vedere mai bună a acestor meteoriți strălucitori.

Când se pot vedea pe cer?

Ploaia de meteoriți poate fi văzută miercuri, începând cu miezul nopții și până la ora 05:00 dimineața, spun specialiștii de la American Meteor Society.

În mod obișnuit, ploaia de meteoriți Lyrid poate prezenta între 10 și 20 de meteoriți pe oră în timpul ”vârfului”, dar este dificil de estimat câți vor fi vizibili exact.

Ploaia de meteoriți are loc de această perioadă în fiecare an când orbita Pământului se încrucișează cu cea a Cometei Thatcher. Cometa pierde din ea însăși bucăți care ajung să zboare în atmosfera noastră superioară la 110.000 de mile pe oră.

Foto: meteorshowers.org

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel