Plimbarea libertății în cifre. Jandarmeria, date oficiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ora 17:00, 800 de oameni la Cotroceni. În doar trei ore numărul oamenilor care au făcut plimbarea libertății a crescut uimitor, de cinci ori. Comunicatul Jandarmeriei face referire și la jurnalista B1 TV, lovită de un bărbat revoltat. 

4.000 de oameni au fost la Cotroceni, potrivit datelor oficiale ale Jandarmeriei, alături de jurnaliștii Antena 3. 

Iată comunicatul Jandarmeriei: 

"În intervalul 16.30-19.30, în această zonă, numărul persoanelor prezente la manifestație a oscilat de la câteva zeci la aproximativ 4.000, context în care și dispozitivul de jandarmerie prezent la fața locului a fost adaptat permanent, conform procedurilor legale în vigoare.

Precizăm că manifestații similare au avut loc în Brașov — 100 de participanți, Bihor — 15 participanți, Arad — 30 participanți, Prahova — 100 de participanți, Suceava — 30 de participanți, Galați — 30 de participanți, Constanța — 17 participanți, Neamț — 40 participanți, Dolj — 40 participanți, Sibiu — 70 participanți, Cluj — 30 participanți, Gorj — 70 participanți, Bacău — 25 participanți, Timiș — 100 participanți, Iași — 15 participanți, Argeș — 30 participanți, Vâlcea — 15 participanți, Mure? — 30 de participanți.

Marea majoritate a participanților la acțiunea publică din București s-a manifestat pașnic.

În mod izolat, a existat o persoană care s-a comportat violent, agresând o echipă de jurnaliști aflată în mijlocul manifestanților, context în care dispozitivul de jandarmi a fost suplimentat. Referitor la această persoană, Jandarmeria a luat deja toate măsurile pentru identificarea și sancționarea acesteia, conform legii.

Mircea Badea, despre jurnalista B1 TV, lovită cu piciorul în spate

Jandarmeria Română garantează dreptul tuturor cetățenilor la liberă exprimare, însă niciun act de violență nu poate fi tolerat, iar orice faptă care a reprezentat o încălcare a legii urmează să fie sancționată.

La această oră manifestația din zona Palatului Cotroceni s-a încheiat, fără alte incidente". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel