Plimbă-te, zilnic, 30 de minute: Șapte motive pentru care trebuie să respecți acest sfat
Fără activitate fizică moderată, este imposibil să se mențină un nivel optim de sănătate.
Pentru a face acest lucru, nu este necesar să mergi la sală și să-ți epuizezi energia cu un antrenament de forță. Mai bine, plimbă-te prin parc. Mersul pe jos este incredibil de benefic pentru organism.
Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sau de a-ți menține sănătatea. Doar 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot întări sistemul cardiovascular și osos, te pot scăpa de kilogramele în plus, îți pot dezvolta forța musculară și crește rezistența. În plus, poate reduce riscul bolilor de inimă, diabet de tip 2, osteoporoză și anumite tipuri de cancer.
Iată șapte motive pentru care trebuie să mergi pe jos, zilnic, câte 30 de minute.
Un somn sănătos te ajută să scapi, ușor, de excesul de greutate
1. Întărește imunitatea. Se crede că mersul zilnic pe jos reducerea riscului de a contracta infecții respiratorii. S-a dovedit că activitatea fizică poate ajuta sistemul imunitar prin întărirea celulelor care atacă agenții patogeni responsabili de boală. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergi pe jos cel puțin 30 de minute pe zi.
2. Întărește sănătatea inimii. Mersul pe jos este cea mai bună formă de activitate fizică pentru persoanele sedentare, în special pentru adulți. Reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare.
În plus, un studiu publicat în Jurnalul Societății Americane de Geriatrie a constatat că atât bărbații, cât și femeile, cu vârsta de peste 65 de an, care merg pe jos cel puțin patru ore pe săptămână au un risc mai mic de boli cardiovasculare. Prin urmare, încearcă să mergi pe jos cel puțin o jumătate de oră zilnic pentru a preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică. Șapte motive pentru care trebuie să le consumi
3. Risc scăzut de demență. Activitatea fizică (cum ar fi mersul pe jos) nu este doar benefică pentru prevenirea demenței, ci este recomandată și celor care au fost deja diagnosticați cu această afecțiune.
Potrivit unui studiu, exercițiile aerobice, care includ și mersul pe jos în întregime, ajută la reîmprospătarea și reînnoirea substanței albe din creier, îmbunătățind potențial toate funcțiile cognitive, inclusiv concentrarea și memoria.
4. Reduce hipertensiunea arterială. Mersul pe jos ajută, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale. Activitatea fizică regulată (150 de minute pe săptămână sau 30 de minute pe zi) reduce tensiunea arterială. Este important să mergi regulat pe jos: de îndată ce te oprești din mers, hipertensiunea va crește din nou.
Pe lângă mersul pe jos, jogging-ul, mersul nordic, mersul cu bicicleta, înotul și dansul pot fi utile pentru normalizarea tensiunii arteriale.
Nu le cumpărați niciodată: nutriționiștii au dezvăluit ce alimente „sănătoase” trebuie aruncate
5. Reduce nivelul se stres. În lumea modernă, una dintre cele mai presante probleme a devenit stresul, un inamic „tăcut” care duce la probleme grave de sănătate pe termen lung. Doar 20-30 de minute de mers pe zi te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea mentală. Mersul pe jos are un efect atât de puternic încât poate fi comparat cu utilizarea de antidepresive ușoare.
6. Întărește sănătatea sistemului osos. Activitatea fizică este bună pentru întărirea sistemului osos. Se recomandă exerciții fizice zilnice de 30 de minute, iar mersul pe jos, înotul, alergatul, tenisul și dansul sunt activități ideale.
Combat cancerul și nu provoacă diabet: cartofii, reabilitați de oamenii de știință
7. Scade greutatea corporală. Nu trebuie să mergi la sală sau să faci exerciții intense pentru a pierde kilogramele în plus. Mergi pe jos câte o jumătate de oră în fiecare zi, iar rezultatul va fi evident și rapid.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News