Data publicării:

Plicuri cu fentanil, trimise la birourile electorale din Statele Unite. Tentativa, calificată drept act terorist intern

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Statele Unite s-au confruntat cu un val de plicuri suspecte trimise la birourile electorale.

În cel puțin cinci state din SUA au fost trimise la birourile electorale plicuri suspecte, unele conținând fentanil, un analgezic sintetic foarte puternic, conform BBC. Plicurile au fost raportate în Georgia, Nevada, California, Oregon și Washington, unde plicul conținea și un avertisment: “opriți alegerile acum”.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a calificat plicurile drept “terorism intern” care “trebuie condamnat”. Fentanilul este un analgezic sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina. Acesta a fost considerat responsabil pentru creșterea numărului de decese cauzate de droguri în SUA.

Potrivit FBI și Serviciului Poștal din SUA, în patru dintre plicuri s-a găsit fentanil. Unele dintre plicuri au fost interceptate înainte de a ajunge la destinația finală.

Declarația FBI

“Organele de aplicare a legii lucrează cu diligență pentru a intercepta orice plicuri suplimentare înainte de a fi livrate”, au declarat FBI și Serviciul Poștal într-un comunicat. În Washington, oficialii din comitatul Pierce au publicat imagini cu un plic - timbrat în Portland, Oregon - care includea cuvintele “opriți alegerile acum”. Un plic similar a fost primit în Seattle, în comitatul King, care a raportat un alt plic cu fentanil în timpul unei alegeri primare din august.

În Georgia, plicul părea să vizeze un birou din comitatul Fulton. Autoritățile au descoperit plicul și au constatat că acesta conținea fentanil. “Unii oameni îi spun fentanil un drog”, a spus domnul Raffensperger reporterilor joi. “De fapt, este o otravă, te va ucide, te va ucide foarte repede, foarte ușor.”

“Soția mea și cu mine ne-am pierdut fiul acum cinci ani și jumătate din cauza unei supradoze de fentanil.” Brenton Raffensperger a murit în 2018, la vârsta de 38 de ani.

Nici statul Washington nu a scăpat

În Washington, birourile electorale din patru comitate - King, Pierce, Skagit și Spokane - au primit plicuri care conțineau “substanțe pudră necunoscute”, potrivit secretarului de stat Steve Hobbs. Incidentele au avut loc în timp ce lucrătorii numărau voturile din alegerile generale din 7 noiembrie, a spus domnul Hobbs, un democrat.

“Aceste incidente sunt acte de terorism pentru a amenința alegerile noastre”, a spus el, făcând ecou domnului Raffensperger. Serviciul Poștal a reușit să intercepteze plicuri destinate Los Angeles și Sacramento, potrivit Associated Press. Comitatul Fulton din Georgia a fost ținta unor afirmații nefondate repetate ale fostului președinte Donald Trump despre o fraudă electorală pe scară largă.

Acum, el se confruntă cu acuzații în același comitat pentru presupusa conspirație de a răsturna rezultatele votului din Georgia din 2020. Donald Trump a pledat nevinovat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel