Data publicării:

Platformă IT&C cât un cartier cu 2000 de apartamente şi propria alimentare cu apă potabilă

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Cel mai mare consumator de energie electrică din Otopeni are o capacitate a echipamentelor de furnizare electrică ce asigură 5 MW putere instalată. Practic, este consumul unui cartier cu 2000 de apartamente sau a unei uzine de dimensiuni medii. Domeniul în care activează este unul de viitor: IT&C.

Data centerul Tier 3 al OMNILOGIC este una dintre cele mai mari platforme IT &C din Europa de Est. Centrul are propria alimentare cu apă potabilă, propria staţie industrială de epurare şi este racordat la două puncte de furnizare ale societăţii Electrica (Otopeni şi Timpuri Noi). În plus, beneficiază de trei generatoare electrice cu motorină, precum şi baterii de back-up suficient de mari pentru a susţine operaţiunile până când motoarele diesel ajung la regim de funcţionare normal, asigurând astfel continuitatea activităţii indiferent de incidentele care pot apărea în furnizarea oricăror utilităţi.

Platforma are baterii de acumulatori (UPS) care asigură o autonomie de 10 ore de funcţionare şi 3 generatoare Cummings cu o putere totală de 2,5 MW, care pot furniza curentul electric necesar timp nelimitat.

Cu o dimensiune de peste 1.500 mp, care va fi extinsă până la 3.000 mp într-o faza următoare, beneficiază de toate utilităţile necesare furnizării serviciilor de tip cloud computing, în condiţii de maximă securitate şi confidenţialitate (protecţie antiseismică, surse de utilităţi complet redundante, răcire mixtă aer/apă, generatoare independente la nivelul puterii nominale, acces cu control foarte strict etc.).

În prezent, mai mult de 50 de companii utilizează serviciile data centerului OMNILOGIC.

Data centerul OMNILOGIC este certificat conform celor mai înalte standarde internaţionale din industria IT&C.

În ultimii ani, piaţa a evoluat spre o infrastructura la cerere, flexibilă, ce poate fi disponibilă imediat şi care permite plata în funcţie de utilizare. Cu alte cuvinte, în loc ca o firmă să investească în propria reţea de servere, care nu este niciodată folosită la întreaga capacitate, se adresează unui data center. Costurile de operare scad, iar cele de investiţie nu există. Siguranţa datelor este garantată la cel mai înalt nivel internaţional datorită certificărilor şi parteneriatelor strategice cu lideri mondiali în securitatea informaţiei .

Criza economică a accelerat adoptarea acestor oferte, datorită economiilor de costuri care pot fi obţinute prin tranziţia de la serviciile fizice la cele virtuale şi de la achiziţia de capacităţi de vârf la obţinerea capacităţii de calcul numai dacă şi când este necasară. Majoritatea utilizatorilor care solicită gazduire obţin acum cel puţin o parte din infrastructura la cerere. Aceasta evoluţie a schimbat cu rapiditate peisajul furnizorilor, asigurând vizibilitate multor începători, precum şi diminuarea relevanţei acelor furnizori de hosting care au eşuat în realizarea acestei tranziţii. Dar profesionalismul şi siguranţa soluţiilor oferite diferă foarte mult. În aceeaşi măsură ca şi pericolul potenţial la care se pot expune clienţii unor astfel de soluţii în cazul alegerii unor locaţii nepregătite corespunzător.

Mai mult decât atât, piaţa românească de IT&C a ajuns la nivelul de maturitate necesar pentru a absorbi cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial, iar strategia OMNILOGIC este puternic orientată în acest sens, principalul beneficiar al acestor noi tehnologii fiind data centerul OMNILOGIC.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.omnilogic.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel