Urmărește emisiunea live
Platforma FTX le datorează 3,1 miliarde dolari numai primilor 50 de creditori ca mărime
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Cei mai mari 50 de creditori așteaptă peste 3,1 miliarde dolari de la FTX.

Aplicația de schimb de criptomonede FTX le datorează peste 3,1 miliarde dolari primilor 50 de creditori de pe platformă, se arată în documentele de la tribunal, conform BBC. Firma care a depus actele pentru faliment în Statele Unite săptămâna trecută spune că e datoare față de primii zece creditori cu mai bine de 1,4 miliarde dolari, însă nu a dat numele lor.

Colapsul platformei de vânzare cumpărare pentru monede virtuale a afectat și mai mult încrederea și așa minimă în piață. Acest lucru a dus și la demisia șefului aplicației Sam Bankman-Fried.

Se crede că un milion de persoane și întreprinderi așteaptă despăgubirea banilor pierduți pe FTX după colaps. Sâmbătă, FTX a transmis că își analizează afacerea la nivel global și se pregătește de vânzarea sau reorganizarea unora dintre active.

FTX, imperiul cripto de 32 de miliarde de dolari al lui Sam Bankman-Fried, a depus cerere de protecție în caz de faliment

FTX a depus cerere de protecție în caz de faliment în SUA, după ce nu a putut face față unui torent de retrageri, marcând un colaps uimitor pentru imperiul cripto al lui Sam Bankman-Fried, care a fost evaluat la 32 de miliarde de dolari în urmă cu doar câteva luni.

Depunerea a avut loc vineri, la un tribunal federal din Delaware, și include entitatea americană a FTX, grupul de tranzacționare proprietar al lui Bankman-Fried, Alameda Research, și aproximativ 130 de companii afiliate, notează Financial Times.

Prăbușirea FTX vine după un vârtej de 10 zile în care Bankman-Fried a căutat cu disperare miliarde de dolari pentru a-și salva compania, după ce clienții s-au grăbit să-și retragă activele din afacere ca urmare a preocupărilor legate de sănătatea financiară a acesteia și de legăturile dintre bursă și Alameda, de asemenea fondată de Bankman-Fried.

Bankman-Fried a demisionat și din funcția de director executiv și va fi înlocuit de John J Ray III, un specialist în restructurare care a supravegheat cazurile de faliment Enron și Nortel Networks.

În puțin peste trei ani, FTX și-a asigurat o evaluare de 32 de miliarde de dolari și a atras o listă de investitori de top, printre care Paradigm, SoftBank, Sequoia Capital și Temasek din Singapore. Firmele de capital de risc Sequoia și Paradigm și-au coborât în ​​ultimele zile investițiile la zero.

Bitcoin, la cel mai redus nivel din 2020

Cotaţia bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 dolari, cel mai redus nivel începând din 2020, provocând declinul altor criptomonede mai mici, după informaţiile privind problemele de lichiditate la una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare cripto, FTX, transmite DPA.

În urmă cu un an, cea mai importantă monedă digitală înregistra un nivel record - 69.000 dolari - dar în două zile a scăzut cu 23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel