Planurile Ryanair, date peste cap de greva de la Boeing
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ryanair ar putea primi cu cinci avioane mai puțin până în vara viitoare din cauza grevei Boeing. 

CEO-ul Ryanair Group, Michael O'Leary, a declarat sâmbătă că o grevă prelungită a lucrătorilor Boeing ar putea reduce numărul de avioane pe care le primește până în vara viitoare la 20 de la cele 25 așteptate.

O'Leary a spus că compania sa aeriană irlandeză low-cost, unul dintre cei mai mari clienți B.N ai Boeing, ar fi trebuit să primească 30 de avioane 737 MAX înainte de vara 2025, dar problemele operaționale ale Boeing au redus deja acest număr la 25.

Dar acum, cu greva lucrătorilor Boeing de săptămâna aceasta amenință și mai mult cu întoarcerea producătorului de avioane, O'Leary a spus că Ryanair ar putea primi doar 20 de avioane dacă greva continuă timp de trei până la patru săptămâni.

„Nu am nicio îndoială că Boeing va rezolva această grevă”, a declarat O'Leary pentru Newstalk Radio din Irlanda. — "Poate dura câteva săptămâni".

Greva de la fabrica Boeing din Seattle

Muncitorii au protestat toată săptămâna în fabricile Boeing din zona Seattle care asamblează avioanele Boeing MAX, 777 și 767.

Boeing s-a angajat să crească producția până la sfârșitul anului, după ce s-a confruntat cu dificultățile lanțului de aprovizionare și a încetinit munca pe liniile de asamblare de la o explozie în timpul zborului din 5 ianuarie a unui dop de la un avion 737 MAX 9, care a intensificat controlul noilor reglementări introduse.

O'Leary a spus că probabil că va dura doi sau trei ani pentru ca Boeing să revină pe drumul cel bun.

Boeing și sindicaliștii vor reveni la masa negocierilor la începutul săptămânii viitoare. Cele două părți încearcă să se înțeleagă și să pună capăt grevei. .

Negocierile de la Boeing

„Părțile își vor relua întâlnirile la începutul săptămânii viitoare”, se arată într-un comunicat semnat de Reprezentanții Serviciului Federal de Mediere și Conciliere din SUA

Peste 30.000 de membri ai Asociației Internaționale a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM) care produc cel mai bine vândut model al Boeing- 737 MAX dar și alte avioane Boeing în zonele Seattle și Portland au respins oferta Boeing de salarizare și 96% dintre ei sunt în favoarea continuării grevei. Muncitorii spun  că vor lupta pentru o ofertă de salariu mai bună. 

La scurt timp după miezul nopții, pe Coasta de Vest, muncitorii aflați în grevă au început să se adune în fața fabricilor Boeing din zona Seattle.

Directorul financiar Brian West a declarat că Boeing dorește să revină la masa negocierilor, spunând că greva va îngreuna pentru producătorul de avioane îndeplinirea obiectivului de producție pentru avionul cu reacție 737 MAX și stabilizarea lanțului său de aprovizionare. Sindicatul a fost, de asemenea, nerăbdător să revină la masă cât mai repede posibil.

„Este vorba despre lupta pentru viitorul nostru”, a spus Jon Holden, care a condus negocierile al celui mai mare sindicat al Boeing. 

Acțiunile Boeing au scăzut vineri cu 3,7%. Până acum anul acesta a scăzut cu aproape 40%, reducând valoarea de piață a companiei cu aproximativ 58 de miliarde de dolari. Obligațiunile corporative ale Boeing și-au pierdut, de asemenea, valoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel