Planul Urbanistic General al Municipiului Bucureşti a intrat în linie dreaptă. Nicușor Dan anunță prioritățile: „Am plasat prima notă de comandă”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Nicusor Dan  Foto: Crisan Andreescu
Nicusor Dan Foto: Crisan Andreescu
Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că Planul Urbanistic General al Municipiului Bucureşti a intrat în linie dreaptă.  

„Am plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente și actualizarea lor. Acest lucru este necesar pentru că ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” a fost blocat.

În următoarea perioadă vom solicita tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu, precum primăriile de sector, ministere, INS, date la zi despre rețeaua de apă și canalizare, telecomunicații, gaze, densitate populație etc. pentru elaborarea unui document care să reflecte realitatea din teren.

De la începutul anului, când am semnat împreună cu rectorul și prorectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, actul adițional pentru realizarea PUG, săptămâna aceasta a avut deja loc o primă ședință de lucru foarte bună, la care au participat specialiștii Direcției de Urbanism și reprezentanți ai Universității de Arhitectură ”Ion Mincu”.

Astfel, s-a stabilit modul de lucru și etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea următoarelor note de comandă. În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare.

Doresc să mulțumesc Universității de Arhitectură, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, precum și tuturor instituțiilor cu care colaborăm pentru realizarea PUG, instituții care au înțeles importanța acestui demers și care contribuie astfel la finalizarea, cât mai rapidă, a acestui document”, a scris edilul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel