Planul Roșu de Intervenție, activat în Mehedinți. UPDATE: Peste 70 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat paste la școală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
”Începând cu ora 14:15 a fost activat Planul Roşu de intervenţie în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 care solicită intervenţia ISU Mehedinţi pe raza localităţilor Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa, întrucât mai mulţi minori acuză stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară”, a transmis ISU Mehedinţi.

UPDATE:

Numărul copiilor din judeţul Mehedinţi care au ajuns, joi, la spital cu toxiinfecţie alimentară, toţi după ce au consumat paste la şcoală, este în continuă creştere, până în acest moment ajungând la 72. La spital au ajuns şi câţiva părinţi care au mâncat din pastele pe care unii copii le-au dus acasă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Mehedinţi, Zenaida Jugravu, toţi copiii sunt stabili, dar cu simptomatologie de gastroenterocolită, cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice, tegumente palide. Toţi au fost transportaţi la spitalul din Drobeta Turnu Severin.

"În momentul de faţă sunt 72 de copii centralizaţi de Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi şi ISU, iar activitatea este în desfăşurare, fiind în continuare solicitări. Cazurile sunt de toxiinfecţie alimentară la Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa, dar am avut solicitări şi la Schela. Unii au ajuns şi cu maşinile proprii la spital. Toţi copiii sunt stabili, dar cu simptomatologie de gastroenterocolită, cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice, tegumente palide. Toţi au consumat astăzi paste la şcoală. Am avut şi adulţi, pentru că unii copii nu au mâncat la şcoală şi au dus caserola acasă şi au mâncat şi părinţii. Chiar acum am transportat un tătic de 34 de ani de la Almăjel cu colică abdominală, greaţă, vărsături, scaune diareice. Încă se mai sună la ambulanţă", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SAJ Mehedinţi.

Astfel, cei peste 70 de copii, dar și câţiva adulţi din localităţile Almăjel, Oprişor, Salcia, Ştircoviţa şi Schela au acum nevoie de asistenţă medicală, după ce au consumat peste la şcoală, mâncare primită în cadrul programului "O masă sănătoasă".

Din cauza numărului mare de cazuri, în judeţ a fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar la fața locului s-a intervenit cu peste 15 echipaje de la SMURD, autospeciale de transport personal şi victime multiple, ambulanţe SAJ, microbuz şcolar. În sprijin au fost trimise și două autospeciale de transport personal şi victime multiple cu doi paramedici şi un microbuz din cadrul ISU Caraş-Severin; două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul ISU Dolj; o autospecială de transport personal şi victime multiple cu doi paramedici din cadrul ISU Gorj; două echipaje de prim ajutor din cadrul ISU Gorj. 

Știrea inițială:

Apelul a anunțat că mai mulți copii din diverse localități prezentau stări de rău și simptome compatibile cu o toxiinfecție alimentară.

La ora 14:15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a fost alertat și a pus în aplicare măsurile specifice Planului Roșu.

În urma apelului, mai multe echipaje de prim ajutor au fost direcționate către localitățile afectate pentru a acorda asistență medicală de urgență.

Echipajele au avut misiunea de a evalua și trata copiii care prezentau semne de toxiinfecție.

La acest moment, autoritățile nu au oferit detalii suplimentare despre cauzele posibile ale toxiinfecției alimentare sau despre starea exactă a copiilor afectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel