UPDATE: Un mort și un rănit grav în urma unui accident între un autocar şi o cisternă încărcată cu combustibil - GALERIE FOTO/VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Intervenție de urgență pentru pompierii din Bistrița-Năsăud. 

UPDATE 2: La ora 17.30 a încetat aplicarea Planului Roșu de Intervenție!

Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat 15 persoane dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardiorespirator. Din păcate, ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul accidentului, conform ISU Bistrița-Năsăud.

A doua victimă, în stare gravă a fost stabilizată, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița. 

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării, din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasare.

UPDATE: Conform ISU Bistrița-Năsăud, în urma accidentului au rezultat 13 victime, din care 2 în stare gravă, iar 11 cu răni ușoare. La acest moment, se fac manevre de resuscitare și se acordă îngrijiri medicale la locul accidentului.

GALERIE FOTO AICI!

- Știrea inițială -

Un autocar în care se aflau aproximativ 20 de persoane s-a răsturnat, joi după-amiază, în urma ciocnirii cu o cisternă încărcată cu combustibili, între localităţile Lechinţa şi Chiraleş din judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit informaţiilor transmise de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Ciprian Păcurar, scrie Agerpres. 

Planul ROȘU a fost activat



A fost activat planul roşu de intervenţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a comunicat că cisterna implicată în accident este încărcată cu motorină. Accidentul s-a produs pe un drum judeţean, iar la locul solicitării au fost mobilizate mai multe echipaje ale ISU şi SAJ.

Pompierii salvatori intervin cu trei autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și o unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în dinamică. 

Traficul rutier în zona accidentului se desfășoară cu dificultate.

Accident rutier cu trei victime în Drăgăşani

Un bărbat, o femeie şi un bebeluş de cinci luni au fost răniţi joi într-un accident rutier produs pe o arteră din zona centrală a municipiului Drăgăşani, au anunţat reprezentanţii ISU Vâlcea, mai scrie Agerpres. 

Potrivit pompierilor vâlceni, în accident sunt implicate două autoturisme, la faţa locului intervenind un echipaj SMURD şi o salvare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Traficul rutier pe strada Rahova din Drăgăşani este blocat total. 

Timiş: Accident pe A1 Deva - Nădlac; cinci persoane rănite uşor

Cinci persoane au fost rănite uşor în urma unui accident care s-a produs joi dimineaţă pe Autostrada A1 Deva - Nădlac, pe sensul de mers Arad - Timişoara, în zona localităţii Giarmata, judeţul Timiş, conform Agerpres. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, la kilometrul 504, pe sensul de mers Arad - Timişoara, în zona localităţii Giarmata, judeţul Timiş, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme.

În urma impactului au rezultat 5 victime, cu leziuni uşoare din primele verificări. Potrivit sursei citate, se circulă doar pe banda nr. 1, banda 2 şi cea de urgenţă fiind blocate.

Coloana din spatele accidentului este de aproximativ 500 de metri, se circulă fluent, dar cu viteză redusă, mai informează Centrul Infotrafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel