Planul lui Trump pentru recâştigarea majorităţii în Cameră de către republicani la alegerile pentru Congres în 2022
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fostul preşedinte american Donald Trump plănuieşte să rămână implicat în politica Partidului Republican şi a avut o întâlnire 'foarte bună şi cordială' cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a indicat joi echipa miliardarului, transmite dpa.

În timpul întâlnirii din Florida, cei doi au discutat despre obiectivul recâştigării majorităţii în Cameră de către republicani la alegerile pentru Congres în 2022, potrivit aceleiaşi surse. În prezent, democraţii au putere decizională atât în Camera Reprezentanţilor, cât şi în Senat, însă dispun doar de majorităţi foarte înguste.

Trump îi promisese lui McCarthy că va ajuta la recâştigarea de către republicani a majorităţii în Camera Reprezentanţilor.

Mulţi colegi din partid i-au întors spatele lui Trump în lunile din urmă, nedorind să mai fie asociaţi cu refuzul său de a-şi recunoaşte înfrângerea. După asaltul asupra Capitoliului dat de susţinători violenţi ai lui Trump la 6 ianuarie, mulţi republicani, inclusiv dintre cei mai influenţi, s-au dezis public de Trump.

Întâlnirea cu McCarthy a avut loc joi la proprietatea Mar-a-Lago de la Palm Beach a fostului preşedinte, unde acesta s-a retras după ce a plecat de la Casa Albă săptămâna trecută, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel