Planul Gabrielei Firea pentru București. Micul Paris, în 14 pași
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Candidata PSD pentru București, Gabriela Firea, are în plan renașterea Micului Paris. 

Gabriela Firea are încredere că Bucureștiul are șansă să renască în ”Micul Paris”, contrar actualului primar general, acuzat că dorește desființarea mai multor instituții de cultură din București, pentru a gestiona mai bine fondurile publice. Programul candidatei PSD la Primăria Capitalei propune, printre altele, construcția Arenei Polivalente – o sală multifuncțională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât și competiții sportive de talie europeană. 

În plus, senatoarea își propune să susțină financiar artiștii independenți, să construiască noi teatre, să susțină accesul gratuit al elevilor și studenților la muzee, proiecte care pot contribui, alături de multe alte programe și activități, la promovarea culturală și turistică a Bucureștiului. 

Programul Gabrielei Firea, publicat pe https://gabrielafirea.eu/, conține 14 proiecte care vor contribui la renașterea strălucirii culturale a Bucureștiului:


1. Construirea Sălii multifuncționale – Arena Polivalenta - Complex sportiv Lia Manoliu, spațiu cu o capacitate de 20.000 de locuri, pentru toate tipurile de evenimente 

2. Reabilitarea, consolidarea și modernizarea sediilor teatrelor, instituțiilor de spectacol și a instituțiilor de cultură din București.

3. Modernizarea și asigurarea dotărilor pentru spectacolele Circului Metropolitan.

4. Realizarea de expertize pentru evaluarea riscului seismic pentru clădirile teatrelor și ale altor instituții de spectacol.

5.Construirea Teatrului Temporar, o construcţie uşoară cu circa 450 de locuri, care să permită relocarea spectacolelor pentru teatrele care vor intra în reabilitare, modernizare şi consolidare. 

6. Înființarea unui nou teatru pentru copii și adolescenți. 

7. Reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară Herăstrău a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, precum și a amfiteatrului în aer liber și a sediului Teatrului Masca. 

8. Susținerea participării teatrelor și instituțiilor de spectacol la concursuri, evenimente sau campanii internaționale

9. Construirea Sălii de Concerte a Capitalei, un spațiu modern, cu dotările necesare pentru cea mai bună acustică 

10. Realizarea de campanii de promovare internă și internațională a Bucureștiului ca destinație turistică culturală.

11. Conservarea și punerea în valoare a monumentelor istorice aflate în patrimoniul local. 

12. Bugetarea participativă, respectiv implementarea unui concurs de proiecte care va putea fi accesat de cetățeni sau ONG-uri, în vederea realizării unor obiective ale comunității.

13. Implementarea unui program de susținere a teatrelor independente și a artiștilor autohtoni. 

14. Constituirea unui Fond Cultural Municipal prin care să fie susținută activitatea pentru artiștii bucureșteni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel