Planul doi pentru Klaus Iohannis: funcția europeană pentru care ar negocia România. Bogdan Chirieac: Se bate și încearcă atât cât se poate
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Analistul Bogdan Chirieac a comentat ipoteza potrivit căreia președintele Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă ar putea ajunge în funcții de comisari europeni, după schimbarea legislaturii din Parlamentul European.

Țara noastră negociază pentru poziția de Comisar European pentru Apărare. Odată cu noua legislatură a Parlamentului European, oficialii statelor membre pot candida pentru două funcții noi. Cele două posturi sunt comisar european de Apărare și comisar pentru extindere a Uniunii Europene. Conform surselor România TV, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă ar putea candida pentru aceste poziții în Europa, fiind considerate un al doilea plan pentru președintele României în cazul eventualului eșec la NATO. Analistul Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la România TV prin intervenție telefonică.

Iohannis aspiră în continuare la funcția de secretar general al NATO

"Nicolae Ciucă o să ocupe funcția de președinte sau de premier în România. Acolo este planul, în funcție de cum se va înțelege cu PSD și cu bunul său prieten, președintele Marcel Ciolacu. Iohannis aspiră în continuare la funcția de secretar general al NATO. După cum stau lucrurile, se pare că domnul Mark Rutte începe să-și diminueze șansele. Nu înseamnă neapărat că domnul Klaus Iohannis are șanse mai mari. Se pare că britanicul David Cameron, fostul premier al Regatului Unit, ar putea să fie a treia propunere care să aducă consensul. Știți că la NATO se aprobă totul cu un consens. În mod normal, la începutul lui mai trebuia luată decizia care va fi oficializată la summit-ul NATO de la Washington din 9-11 Iulie. Așa stau lucrurile. Nu cred că Nicolae Ciucă e scos din cursa politică din România. Probabil, dacă va fi un candidat comun, acela va fi Marcel Ciolacu. De ce? După 20 de ani de președinți de dreapta, nu foarte performanți, PSD-ul va vrea să aibă un candidat la prezidențiale, iar șansele sale nu sunt mici. Coaliția aceasta își dorește să continue, iar în cel mai rău caz, dacă putem să vorbim despre așa ceva, cred că Nicolae Ciucă va obține funcția de premier. Cu siguranță, Marcel Ciolacu va fi foarte bucuros să-i dea această funcție lui Nicolae Ciucă. Nu îl văd pe Nicolae Ciucă într-o funcție europeană. Nu e tipul de om pentru așa ceva. În schimb, domnul Klaus Iohannis este. Se bate la NATO și se încearcă cât se poate. Momentan 28 de uși sunt închise și 4 sunt întredeschise. Însă, Mark Rutte are 28 de uși deschise, dar vreo două complet închise. E un proces", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel