Data publicării:

Planul de reduceri bugetare, pe masa Guvernului

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Guvernul României analizează planul de reduceri bugetare avansat de ministere. 

"Toate ministerele au transmis planurile de reducere a cheltuielilor bugetare. La nivelul Guvernului a început integrarea acestor planuri pentru a pregăti procesul de decizie.

La următoarea şedinţă de Guvern va fi analizat pachetul de reduceri solicitat de Prim-ministrul Nicolae Ciucă", informează Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Între ministerele care au avansat, deja, propuneri de reducere a bugetului se numără şi Ministerul Afacerilor Interne.

Conform unor surse politice, MAI a avansat o reducere a cheltuielilor de aproximativ 650 de milioane de lei, banii urmând a fi economisiţi de la cheltuieli cu bunuri şi servicii - 200 de milioane de lei şi prin neîncadrarea din sursă externă în structurile ministerului a 8.000 de persoane - 450 de milioane de lei, aşa cum s-a bugetat pe anul 2023, ca urmare a deficitului de personal.

Tot surse politice au precizat că Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a propus o reducere de 160 de milioane de lei a cheltuielilor, banii urmând a fi economisiţi şi prin decalarea pentru anul viitor a unor alocări de sume aferente proiectelor de cercetare declarate câştigătoare sau în curs de a fi stabilite în baza concursurilor organizate în acest an de minister. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel