Planul de redresare al UE, blocat de Ungaria. Judit Varga acuză un ȘANTAJ: Au ştiut că nu vom accepta niciodată. Să spunem lucrurilor pe nume!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Judit Varga, ministrul Justiţiei din Ungaria, a criticat decizia Uniunii Europene de a condiţiona fondurile europene de statul de drept şi acuză un "şantaj ideologic". 

"Poporul maghiar şi Ungaria au fost extrem de performanţi în ultimii 10 ani. Nimeni  nu ar trebui să politizeze criza COVID-19 şi ce ni s-a întâmplat. În iulie, aveam îngrijorări despre un împrumut atât de mare şi îndatorarea unor generaţii pe o perioadă atât de mare, 30 de ani, lucru despre am învăţat deja în comunism că nu merge. Cu toate astea, am renunţat, am lăsat deoparte aceste îngrijorări şi am semnat pentru acest tratat istoric. 

Am spus, însă, şi că nu vom ceda niciodată acestui şantaj ideologic, ascuns sub pretextul statului de drept. Cei care au dus la crearea acestei situaţii sunt cei din cauza cărora Europa este într-un blocaj acum. Ei ar trebui să rezolve problema. Ar trebui să dăm banii statelor care au nevoie. Dar se pare că nu ne concentrăm pe asta, ci se fac presiuni şi dezbateri ideologice asupra ţărilor. Deşi au ştiut că nu vom accepta niciodată. Să spunem lucrurilor pe nume!", a declarat Judit Varga, ministrul ungar pentru Justiţie, la BBC

Ungaria și Polonia au blocat pachetul de redresare în timpul unei întâlniri a ambasadorilor UE, luni, motivând că au luat această decizie din cauza noului mecanism de alocare a fondurilor în funcție de respectarea principiilor statului de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel