Planul B a fost dezvăluit. Ce s-ar fi întâmplat dacă Boris Johnson ar fi murit de COVID-19
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A existat un plan B, care a fost acum dezvăluit, care asigura buna funcționare a țării dacă premierul Boris Johnson ar fi murit de coronavirus sau s-ar fi îmbolnăvit prea rău pentru a se întoarce la Downing Street. 

Mark Sedwill, secretarul de cabinet și consilierul pe securitate națională, a afirmat, conform Sky News, că a fost luat în calcul cel mai rău scenariu, care a fost aprobat chiar de premierul Boris Johnson. 

”Continuitatea guvernării, desigur, se numără printre principiile cheie în Constituția oricărui stat și ne-am asigurat că avem în loc măsurile necesare” a spus Mark Sedwill.

Mark Sedwill a mai explicat că din cauza posibilității agravării stării premierului, au discutat cu el în prealabil, deci decizia i-a aparținut lui Boris Johnson, ca Dominic Raab să-i preia toate atribuțiile, venind în funcția de prim-secretar al statului și să-și asume majoritatea responsabilităților esențiale ale premierului.

Declarația lui Mark Sedwill e văzută cu o curiozitate aparte în Anglia, în condițiile în care a fost primul și singurul interviu acordat și, în același timp, e foarte rar ca secretarii de cabinet în serviciu ai premierului să vorbească atât de deschis, punctează jurnaliștii britanici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel