Planul ascuns din spatele PNRR. Carmen Avram: Am înțeles de ce acești oameni nu pot face reforma în România
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 iun, 20:05
WhatsApp
Planul ascuns din spatele PNRR. A spus-o Pippidi, o spune și Cramen Avram / Foto: Guvernul României
Carmen Avram și Răzvan Dumitrescu au vorbit în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă" de la DC NEWS despre planul care s-ar afla în spatele PNRR, semnalat anterior și de către Alina Mungiu Pippidi.

"Doamna Alina Mungiu Pippidi, care  nu poate fi bănuită de PSD-ism pentru că a luptat împotriva PSD-ului cu toate mijloacele la un moment dat, inclusiv împotriva guvernului Năstase, are următoarea remarcă în analiza pe care dânsa o face pe site-ul România Curată. Cu privire la acest PNRR, doamna Alina Mungiu Pippidi zice în felul următor: "Nici cei mai scumpi consultanți au guvernului racolați să lipească între ele documente în ultima clipă nu puteai suplini faptul că planul în mare măsură e scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa și au împins afară pe toți specialiștii în politici publice pe care miniștri mai luminați îi mai lăsaseră pe acolo". (...) E foarte interesant ce spune Alina Mungiu Pippidi. Adică dânsa sugerează că este un plan de epurare a celor care au mai rămas în direcțiile astea de specialiști care au intrat prin concurs ca să aducă ei alții și că de fapt acum caută acari Păuni și că acesta ar fi pretextul perfect cu PNRR-ul. Credeți că este un plan diabolic de fapt? ", a întrebat-o Răzvan Dumitrescu pe Carmen Avram.

Carmen Avram: Cred că există un plan

"Nu știu dacă este diabolic, dar cred că există un plan de epurare pentru că nu le plac specialiștii și pentru că vor să rămână la putere. Ca să rămână la putere trebuie să-și înlocuiască oamenii peste tot pentru că altfel nu pot deține controlul, exact cum spunea și doamna Pippidi. În același timp, ascultând paragraful am avut o revelație, am înțeles de ce acești oameni nu pot face reforma în România, pentru că ei pur și simplu neagă meritele oricărei generații de oameni sau de politicieni care au fost înaintea lor. Tu nu poți să reformezi atâta timp cât nu recunoști că înaintea ta au existat oameni, au existat specialiști, au existat perioade istorice, cu caracteristicile proprii și că acum tu nu ești decât o continuare a ceea ce a fost. Nu ești Alfa și nu ai cum să fii Omega pentru că dacă tu nu începi de acolo de unde ți s-a lăsat, tu vrei să construiești o lume, pe care imaginația ta o naște, dar care se lovește de lumea care a fost. Tu nu ai cum să reformezi în condițiile în care tu vrei să razi și să construiești. "

 

Alina Mungiu Pippidi, despre PNRR

"Nici cei mai scumpi consultanți ai guvernului racolați să lipească între ele documente în ultima clipă nu puteau suplini faptul că planul în mare măsură e scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa și au împins afară pe toți specialiștii în politici publice pe care miniștri mai luminați îi mai lăsaseră pe acolo. Și acum se caută niște acari Păun, niște funcționarei din aceia care au intrat cu concurs să se dea vina pe ei. Nu politicienii și stafful lor politic sunt analfabeții, dimpotrivă, Ghinea și Vasiliu umblă să facă o lege prin care să epureze ei tot aparatul de stat, adică să aducă un val suprem de politizare (și filtru de la cine știm noi) pentru că ei umblă după control, performanța e secundară.

G Ad:

Dar, evident, nu sunt capabili să scrie nici o scrisoare corectă cu documente justificative, observațiile Comisiei Europene fiind peste tot aceleași, vedeți aici – nu există documentare obiectivă, nu există analize cost eficiență, ce să mai spunem de priorități. Citiți tot capitolul despre educație și dacă aflați cum o să scăpăm de școlile fără WC să îmi trimiteți și mie referința. Totul e cam așa. Mă consolez cu ideea că un consultant de PR va ajunge la Greta T și după ce îi va explica ce e o toaletă în curte se va constata că e mai verde și rezilientă decât să tragem țevi de plastic prin pământul strămoșesc. Și atunci putem abandona acest deziderat, punând o plasă de salvare pentru cei sub opt ani.", este o parte din analiza pe care Alina Mungiu Pippidi, președintele Societății Academice din România (SAR), a făcut-o într-un editorial pentru România Curată.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro