Plantele de interior care atrag gândacii în casă: scapă imediat de ele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plantele de interior care atrag gândacii în casă, scapă imediat de ele. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior care atrag gândacii în casă, scapă imediat de ele. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior purifică și curăță aerul din casă. În plus, plantele de interior înfrumusețează casa, făcând-o mai primitoare.

Sunt apreciate pentru nota naturală pe care o aduc caselor, precum și pentru funcțiile lor estetice și decorative incontestabile. Cu toate acestea, multe persoane ignoră faptul că unele plante de interior pot fi o sursă de probleme.

Într-adevăr, unele plante de interior atrag gândacii. Așadar, care sunt plantele de interior care atrag gândacii? Cum poți scăpa rapid de insecte?

Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală

Multe persoane sunt convinse că plantele de interior aduc doar beneficii. Totuși acest lucru nu este întotdeauna adevărat! Trebuie să te ferești de anumite plante și să știi să alegi soiurile potrivite pentru a evita surprizele neplăcute.

 

Ce plante de apartament atrag gândacii?

Când vorbim despre ploșnițe, molii, furnici și gândacii este important să știi aceste insecte adoră  mediile umede și întunecate. Pentru a supraviețui au nevoie, cu siguranță, de hrană, dar mai ales de apă. Într-adevăr, dacă poate sta mai multe zile fără mâncare, un gândac nu se poate descurca fără apă. Acesta este motivul pentru aceste insecte invadează băile și bucătăriile.

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Și unele plante de interior atrag gândacii care vor să mănânce. Astfel, plantele care necesită multă apă și care sunt udate, în mod regulat, ajung să atragă gândacii.

Orhideele și alte plantele tropicale și exotice favorizează dezvoltarea acestor dăunători. De asemenea, trebuie să eviți planta numită Lemnul de trandafir brazilian (dalbergia cearensis).

Prin urmare, dacă observi că plantele tale sunt invadate de insecte, ia în considerare reducerea  frecvenței de udare pentru câteva zile.

 

Câteva sfaturi naturale pentru a scăpa de gândaci

Pe lângă faptul că sunt dezgustători din punct de vedere vizual, gândacii pot transporta germeni și bacterii periculoase. Prin urmare, prezența lor în casă nu trebuie trecută cu vederea. O singură femelă de gândac poate depune până la 400 de ouă în timpul vieții, iar aceste insecte trăiesc în colonii. 

Pune pliculețe de ceai pe pervaz: trucul bunicilor care te scapă de o problemă majoră

Scapă de reziduurile alimentare. Curățenia este esențială pentru a nu fi invadat de insectele care sunt în căutarea hranei. Cu cât găsesc mai multe alimente, cu atât vor prolifera mai mult. În plus, trebuie să știi că gândacii sunt omnivori și mănâncă absolut orice. Prin urmare, este important să fii cât mai riguros și să nu lași nimic în jur.

Așadar, nu uita să pui alimentele în cutii ermetice, să curăți aparatele de uz casnic (cuptorul, aragazul), să speli zilnic vasele, să arunci gunoiul în fiecare zi și să cureți litierele animalelor de companie.

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

Curăță scurgerile. Gândacii iubesc mediile umede, de aceea locurile lor preferate sunt scurgerile chiuvetelor și a dușului. Cu siguranță vor prolifera, dacă vor găsi și acolo resturi de mâncare sau orice alte deșeuri.

Evită înălbitorul. Poate părea ciudat, dar folosirea înălbitorului nu va respinge sau ucide gândacii.  Dimpotrivă, îi atrage! 

Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta

Folosește insecticide naturale.  Este adevărat că pe piață sunt zeci de insecticide chimice, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente. În plus, sunt în general toxice. Cel mai bine ar fi să folosești  produse naturale  precum oțetul alb sau bicarbonatul de sodiu pentru a stropi în toate locurile strategice din casă, cum ar fi: colțuri, crăpături și plinte. De asemenea, poți adăuga puțin zahăr drept momeală, pentru a-i atrage și a-i încuraja să înghită aceste substanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel