Plantele Crăciunului. Cum să ai grijă de Crăciuniță în mod corect
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Cu unele plante poți decora cu succes masa de Crăciun, holul de la intrare, scările, biroul, sau spațiul din jurul bradului. Ele se pot transforma chiar și în cadouri minunate pentru cei dragi.

Crăciunița sau Floarea Crăciunului

În perioada Crăciunului, aceste plante sunt o pată de culoare perfectă pentru masă festivă. Crăciunițele au devenit cele mai vândute flori din întreaga lume.

Este indicat să udați pământul plantei doar atunci când acesta este uscat. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu se usucă complet. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă Crăciunița începe să-și piardă frunzele, atunci este semn că i s-a pus prea multă apă și că rădăcinile încep să putrezească. În această situație, nu trebuie să-i mai puneți apă o perioadă. După ce pământul s-a scat complet, începeți să udați Crăciunița moderat.

Helleborus niger sau Trandafirul Crăciunului

Trandafirii Crăciunului sunt caracterizaţi de florile delicate, de culoare albă sau, uneori, roz aprins. Pentru că planta înfloreşte iarna şi sfidează frigul, a fost întotdeauna considerată un simbol al speranţei. Helleborus trebuie să aibă un ghiveci suficient de mare, aşezat într-un loc răcoros şi trebuie udat în mod constant. După înflorire, se poate planta în grădină, îi puteţi face loc pe un balcon sau pe o terasă aflată la umbră. Helleborus este, de fapt, o plantă otrăvitoare. Prin urmare, trebuie să vă spălaţi pe mâini după ce atingeţi aceste plante sau să purtaţi mânuşi când umblaţi cu ele.

 

Crăciunelul sau Cactusul Crăciunului 

Cactusul Crăciunului se găsește peste tot în perioada sărbătorilor. Crăciunelul este o plantă ieftină și, asemenea surorilor din familia suculentelor, lipsită de pretenții.  Are segmente de frunze interesante și flori abundente în tonuri de roz, roz aprins, roșu intens, dar și alb.

Cactușii de Crăciun cresc bine în majoritatea ghivecelor, atâta timp cât pământul se scurge bine. Plantele trebuie păstrate în lumină puternică, indirectă. Se preferă o temperatură diurnă de 21° C) și o temperatură de seară de 15-18 ° C, notează Antena 3.

Citește și...

Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în perioada minivacanței și de Crăciun

 

Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea de Crăciun.

„O vreme în general apropiată de normalul intervalului 28 noiembrie - 26 decembrie. Dacă vorbim în special pentru prima jumătate a lunii decembrie, datele arată la acest moment o schimbare în evoluție a condițiilor din punct de vedere termic și pluviometric, mai ales în primele zile din decembrie când este posibil să consemnăm valori de temperaturi mai coborâte decât cele specifice perioadei, cu abateri termice negative mai accentuate în special în partea de est, dar și în zonele de munte", a spus Elena Mateescu.

„Pentru că am menționat intervalul 19 decembrie - 26 decembrie iată, deși suntem încă destul de departe, mediile valorilor de temperaturi în această săptămână caracterizează o vreme apropiată de normalul termic. Rămâne de interes în continuare vremea, posibil ușor mai rece în partea de nord-est a țării și cantități de precipitații apropiate de normal", a mai spus directorul general al ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Elena Mateescu a anunţat prognoza meteo şi pentru intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie, perioada minivacanței pentru mulţi români. „Maximele, pe parcursul zilelor în acest interval, vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Minimele între -3 până la 7 grade, iar pentru ziua de 1 decembrie vorbim de temperaturi în jurul a 3 până la 10 grade, cu cele mai mari valori în partea de sud, sud-est a țării, probabilitate destul de ridicată pentru precipitații, iar în zona montană înaltă, dar și în partea de nord-est a țării, posibil precipitații mixte și nu în ultimul rând și intensificări ale vântului”, a spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel