Plantează o lămâie într-un ghiveci: casa ta va fi parfumată și decorată, fără să cheltui un leu
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plantează o lămâie într-un ghiveci, casa ta va fi parfumată și decorată, fără să cheltui un leu. Sursa - Pexels
Plantează o lămâie într-un ghiveci, casa ta va fi parfumată și decorată, fără să cheltui un leu. Sursa - Pexels
Se întâmplă, uneori, să apară mirosuri urâte și deranjante în casă . Situația neplăcută poate fi remediată destul de ușor. Cum? Plantează o lămâie într-un ghiveci.

După cum știm, lămâia este unul dintre cele mai folosite și apreciate fructe citrice atât în bucătărie, cât și în casă. Este bogată în vitaminele C, P și grupul de vitamine B. Lămâia are calități dezinfectante și poate elimina ciupercile si bacteriile. Pentru parfumul său este utilizată, pe scară largă, în industria  parfumurilor și a  produselor cosmetice. Mai jos îți explicăm cum poți planta o lămâie pentru a o avea mereu în casă. 

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

 

Iată ce pași trebuie să urmezi

Mai întâi, ai nevoie de semințele de la aproximativ cincisprezece lămâi. Acestea trebuie să fie întregi și în stare bună. Primul pas este să le pui la înmuiat într-un pahar cu apă pentru a le hidrata. Semințele care sunt uscate trebuie aruncate.

Scoate semințele sănătoase din apă șu pune-le pe un prosop de hârtie, ca să se usuce.  Într-un vas adaugă puțin pământ umed și apoi aranjează semințele într-un model circular, astfel încât să acopere toată suprafața solului.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

După ce ai terminat această operațiune, acoperă semințele cu un strat de pietriș și așteaptă două săptămâni. Dacă totul va merge bine, ar trebui să apară primele răsaduri. În acest moment, este timpul să le uzi în fiecare dimineață cu un pulverizator.

Dacă răsadurile sunt prea aproape unul de celălalt, le poți muta în mai multe recipiente. Creșterea răsadurilor nu este foarte rapidă. Va dura 5 luni până când vor atinge o asemenea dimensiune încât să poată fi mutate în ghivece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel