Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 iul 2022, 14:04
WhatsApp
Plante pe care trebuie să le ai în casă - elimina mucegaiul și umezeala. Sursa - Pexels
Plante pe care trebuie să le ai în casă - elimina mucegaiul și umezeala. Sursa - Pexels
Plantele de interior decorează orice casă, fac mediul mai confortabil și aerul mai curat. Unele ajută la lupta împotriva umidității excesive.

Iedera englezească - frunzele sale nu doar că îndepărtează excesul de umiditate, ci și absorb și substanțe nocive precum formaldehida și benzenul.

Când aveți grijă de o astfel de iederă, trebuie să vă amintiți că floare nu poate crește fără iluminare puternică. Este mai bine ca lumina să nu cadă direct, ci să fie împrăștiate. Pământul din ghiveci trebuie să fie umed, iar iedera necesită udare regulată.

O altă trăsătură importantă a plantei este că frunzele sale pot fi toxice pentru animalele de companie. Proprietarii de animale de companie ar trebui să se asigure  că ghiveciul cu iederă nu este la îndemâna pisicilor și a câinilor.

Scăpa de furnicile din casă cu ajutorul făinii de grâu: ce trebuie să faci cu acest produs din bucătărie

 

Crinul păcii  este o plantă de interior foarte frumoasă. Are flori mari albe, care vor decora orice încăpere. Frunzele crinului absorb bine umezeala din aer. Planta se simte confortabil lângă apă: în baie sau în bucătărie.

Un mare plus este că nu este atât de dificil să alegi un loc pentru crinul păcii: crește perfect în întuneric și nu necesită iluminare puternică. Frunzele plantei sunt toxice pentru animalele de companie.


Pune un burete de vase în mașina de spălat: vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat

Palmierii de interior sunt foarte populari, datorită aspectului lor exotic și a dimensiunilor mari. Planta luptă bine împotriva umidității ridicate din cameră.

În același timp, solul din ghiveciul în care crește palma nu trebuie să fie prea umed: trebuie să fiți mai atenți când o udați. Palmierii se simt cel mai bine într-o încăpere luminoasă, dar fără ca razele soarelui să cadă direct peste ea.  

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Planta șarpe -   Frunzele sale mari, care cresc în sus sunt un bun absorbant al umidității din aer. Planta nu necesită udare abundentă: se simte bine chiar și atunci când este udată o dată la două săptămâni.

Datorită lipsei de pretenție în îngrijire, planta șarpe este recomandată cultivatorilor de flori începători. În sezonul de iarnă, este suficient să o udați o dată pe lună, cu condiția ca solul din ghiveci să rămână ușor umed.

 

 

Udă florile cu apă cu acid citric. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc eficient

 

Aproape în fiecare casă există cel puțin o plantă de cameră, deoarece acestea îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului și creează o atmosferă confortabilă.

De aceea este important să îngrijiți corect florile din casă, respectând regimul lor de udare. 

Dar iată aici pot apărea probleme, mai ales că apa din robinete nu este întotdeauna curată și fără impurități.  Nici măcar sistemele moderne de curățare a apei nu pot face întotdeauna față sarcinii. 

Plante minunate, pe care trebuie neapărat să le avem în casă: purifică aerul și ne îmbunătățesc starea de spirit

Prin urmare, o simplă udare ar putea să afecteze aspectul plantelor și  sănătatea. Ce rol joacă acidul citric în asta?

Acest produs purifică calitativ apa. Într-un recipient de cinci litri este suficient să turnați o jumătate de lingură de acid citric. Cu această apă, udați florile care iubesc solul neutru.

Dacă planta suportă mai bine un sol acid, atunci concentrația de acid citric poate fi mărită la o  lingură de acid citric. Puteți folosi această apă cu acid citric la fiecare udare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?