Planta minune pe care trebui să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu
Folosită din cele mai vechi timpuri, aloe vera are multe proprietăți benefice și tot atâtea indicații terapeutice.
Aloe vera este o plantă cu frunze verzi lungi și mari, cu pete galbene. Acum este cultivată pe toate continentele, dar originile pot fi urmărite până în Africa tropicală. Grecii și romanii foloseau planta ca un remediu pentru răni și arsuri.
Aloe vera este considerată astăzi regina plantelor de uz medicinal. Gama sa de acțiune variază de la detoxifiere la proprietăți antiinflamatorii, de la purificare la stimularea celulară, până la capacitatea antiseptică și antistres.
Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei
Aloe vera este o plantă magică, care conține 17 aminoacizi. Dar nu doar atât. Planta conține săruri minerale și vitamine, diverse enzime protectoare și acemannan, un mucopolizaharid D-izomer, care are proprietăți imunostimulante, antivirale, antineoplastice și gastrointestinale.
Această plantă poate fi cultivată cu ușurință în interior, pe terase sau balcoane. De fapt, are nevoi minime de supraviețuire și prosperă pe tot parcursul anului. Este important să o expui la temperaturi cuprinse între 20 și 30 de grade. Iarna ar trebui adusă în interior sau adăpostită într-o seră. Are nevoie de apă o dată pe săptămână, în timp ce în celelalte anotimpuri chiar și o dată pe lună.
Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba
Toate beneficiile plantei
Iată toate beneficiile plantei:
- protejează inima și pielea,
- asigură igiena dentară și orală,
- reduce inflamația,
- purifică corpul,
- reglează glicemia,
- accelerează metabolismul și elimină grăsimea,
- întărește sistemul imunitar,
- ajută la vindecarea rănilor și arsurilor,
- reduce stresul.
Există, de asemenea, contraindicații pentru utilizarea plantei. Aceasta are efecte laxative. Aveți grijă să nu utilizați aloe chiar și timpul sarcinii și alăptării. Este esențial să rețineți să consultați medicul de familie, dacă vreți să folosiși gel de aloe vera.
BONUS. Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru
A venit momentul să începeți să pregătiți trandafiri pentru iarnă. Pentru asta trebuie să efectuați o serie de măsuri pregătitoare.
Pentru ca trandafirii să ierneze cu bine, trebuie să vă asigurați sunt pregătiți de sezonul rece. Un îngrășământ excelent pentru trandafiri în septembrie este fosfatul monopotasic.
La o găleată cu apă se pune o lingură de fosfat monopotasic. În funcție de dimensiunea tufei de trandafir, turnați până la 3 litri de soluție finită. În prealabil, este de dorit să afânați un pic pământul de la rădăcină și să faceți un șanț în jur, încât soluția să nu se scurgă.
Acest îngrășământ trebuie aplicat toată luna septembrie și va ajuta lăstarii tineri să se maturizeze, iar planta va tolera bine înghețul.
În septembrie, toate florile uscate trebuie îndepărtate. În septembrie, planta nu se taie, deoarece orice tăietură va fi un semnal pentru trandafir să dea un lăstar nou. Planta va pierde doar energie, deoarece lăstarii nu vor avea timp să se maturizeze înaintea sezonului rece.
Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta
În septembrie, puteți începe, treptat, să tăiați frunzele. Nu este necesar să le eliminați pe toate odată, mai ales dacă sunt încă multe flori pe tufa de trandafir. Puteți începe cu frunzele inferioare și continua treptat până la coroană. Coroanele sunt lăsate la final.
Această lucrare necesită timp și nu orice grădinar își va asuma activitate, ma ales dacă există tufe mari. În acest caz, frunzele care cad singure în luna noiembrie.
De asemenea, puteți folosi azotat de amoniu. Astfel, un kilogram de azotat de amoniu trebuie diluat într-o găleată cu apă și turnat în jurul plante, peste frunzele căzute. Substanța va elimina rație ciupercile patogene, bacteriile și dăunătorii. În plus, din acest tratament, frunzele vor începe să se descompună mai repede, transformându-se în îngrășământ.
Tufele de trandafiri trebuie, de asemenea, tratate de agenți patogeni și dăunători. Cea mai bună opțiune este o soluție de sulfatul de fier. Într-o găleată cu apă se toarnă 400 grame de suflat. Tratați cu atenție tufișurile cu această soluție.
Trandafirii trebuie tăiați la aproximativ 60 cm de sol. Astfel de trandafiri, în special cei cu un trunchi gros, nu pot fi îndoiți fără a se rupe. Dar tufele tinere cu lăstari flexibili se îndoaie fără probleme și pot fi adăpostite.
Nu tăiați prea scurt ramurile tinere, care conțin substanțe nutritive. În consecință, cu cât ramurile sunt mai scurte, cu atât mai puțini nutrienți va primi planta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News