Plângere penală Iohannis. Iordache: PSD vrea o stare de normalitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Florin Iordache
Florin Iordache
Florin Iordache a vorbit despre intenţia de a i se face plângere penală lui Klaus Iohannis subliniind faptul că PSD vrea o stare de normalitate.

'Haideţi să vedem şi noi motivele, să vedem cum arată această plângere şi apoi putem sta de vorbă. Preşedintele am văzut că a făcut o serie de declaraţii care, până la urmă, s-a demonstrat că nu au fost cele mai bune. PSD vrea o stare de normalitate şi starea de normalitate înseamnă o anumită activitate a preşedintelui, iar noi am constatat că acţiunile preşedintelui în ultima perioadă nu au fost cele în norma constituţională', a susţinut Iordache, într-o intervenţie la Digi.

Întrebat cum comentează anunţul şefului statului conform căruia el nu renunţă la ideea unui referendum privind Justiţia, Iordache a răspuns: 'Mult succes!'.

Social-democratul a adăugat că preşedintele 'vorbeşte şi nu face nimic'. 'Mult succes, dar deocamdată vorbeşte şi nu face nimic. De ce nu declanşează un astfel de referendum? Şi o să vedem rezultatul că de fapt cetăţenii vor altceva. Până la urmă, ameninţă şi nu face nimic. Demult spune şi nu face', a declarat deputatul PSD.

Amnistie și grațiere

Chestionat dacă ar fi potrivit ca acum să fie adoptată o ordonanţă privind amnistia şi graţierea, Iordache a spus: 'Dar când e potrivit?'.

'Amnistia şi graţierea ultima oară s-a dat în 2003. E dreptul Guvernului să adopte un astfel de act normativ. (...) Fie că discutăm de anul 2018, fie că discutăm de anul 2003, până la urmă au fost nişte acte care s-au dat. (...) Un astfel de act de clemenţă, care va graţia sau amnistia anumite fapte, cred că nu e nimic rău', a opinat Florin Iordache.

Referindu-se la intenţia şefului statului de a participa la şedinţele de Guvern, social-democratul consideră că 'nu poate preşedintele în niciun fel să blocheze activitatea Guvernului'. 

Vezi și: Jurnalistul care l-a intervievat pe Iliescu pentru Le Figaro: Am înregistrarea

Vezi mai mult aici: Ion Iliescu - Le Figaro: Fake news. RĂZBOI mediatic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel