Plângere penală Dăncilă. Meleșcanu: Mi se pare halucinantă
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Teodor Melescanu, Romania
Teodor Melescanu, Romania
Ministrul Afacerilor Externe susține că plângerea penală făcută împotriva premierului, de șeful PNL, este de-a dreptul "halucinantă".

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a catalogat ca fiind "halucinantă" plângerea penală făcută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă. Întrebat duminică, la Parlament, cum vede plângerea penală depusă împotriva premierului, Meleşcanu a răspuns: "Mi se pare halucinantă (...), deoarece (...) există o decizie a Curţii Constituţionale care a fost dată în legătură cu încercarea de a face o cercetare penală privind adoptarea Ordonanţei de urgenţă numărul 13 (...) şi Curtea Constituţională a decis foarte clar".î

Nu se aștepta la generarea unui scandal

De asemenea, chestionat dacă se aştepta ca memorandumul adoptat în Guvern şi declanşarea procedurii referitoare la eventuala mutare a Ambasadei din Israel să genereze un scandal între Guvern, Parlament şi Preşedinţie, Meleşcanu a spus: "Nu pot să spun că mă aştept la aşa ceva şi nici nu credeam că vom ajunge până într-un asemenea stadiu. Tocmai de aceea (...) propunerea pe care am făcut-o de memorandum a fost pe partea confidenţială din ordinea de zi a Guvernului, tocmai pentru a nu inflama spiritele înainte de a face analiza".Întrebat cum a ajuns liderul PSD, Liviu Dragnea, să afle de conţinutul acestui memorandum, Meleşcanu a precizat: "V-aş spune cu mare plăcere dacă aş şti cum, dar nu ştiu".

Nu există "o schemă legală" privind momentul informării președintelui


Totodată, ministrul Afacerilor Externe a arătat că nu există "o schemă legală" privind momentul informării şefului statului."Nu există o schemă legală pentru activitatea noastră, deci ceea ce trebuia să facem - să avem o aprobare din partea prim-ministrului şi a Guvernului să facem această analiză, la care am invitat, de altfel, şi Administraţia Prezidenţială, care nu a participat", a menţionat Meleşcanu.El a precizat că această invitaţie s-a făcut "în lunea de după adoptarea memorandumului".
Întrebat dacă există o procedură a informării în prealabil a şefului statului, ministrul Afacerilor Externe a răspuns: "Nu există aşa ceva. Nu există nicio procedură".
De asemenea, chestionat în legătură cu toate criticile preşedintelui Iohannis referitor la faptul că nu a fost informat sau consultat cu privire la adoptarea memorandumului în Guvern, Meleşcanu a precizat: "Din punctul meu de vedere nu sunt fundamentate".

El a mai spus că, după terminarea analizei privind eventuala mutare a Ambasadei României la Ierusalim, este necesară conlucrarea între Parlament, preşedinte şi prim-ministru."Din punctul meu de vedere, după terminarea acestei analize, va fi nevoie, într-adevăr, de conlucrare între principalele puteri ale statului care au anumite sarcini în materie de politică externă şi acestea sunt: Parlamentul, iar din zona executivă - preşedintele şi prim-ministrul", a adăugat Meleşcanu. 

Vezi si: Ambasada Israel. SUA, mesaj pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel