Plângere penală Dăncilă. Chirieac, informație explozivă: Toate mijloacele de presiune, folosite
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, sâmbătă seara, declaraţiile făcute de preşedintele Iohannis, cât şi lupta politică pentru a trece moţiunea de cenzură, prin orice mijloace.

Întrebat dacă a început războiul politic sau doar a intrat într-o altă etapă, Bogdan Chirieac a declarat: "Este clar că a intrat într-o altă etapă. Războiul româno-român, început în vremea lui Băsescu, din nefericire pentru noi toţi, continuă şi astăzi. Iniţial, am avut senzaţia că domnul preşedinte Iohannis doreşte să-i pună capăt, după care, probabil sub influenţa statului subteran, s-a gândit că e bine să continue. Metodele nu sunt percepute de public aşa cum sunt, dar sunt aplicate."

A continuat cu o informaţie explozivă:

"Păi, ce-a fost plângerea aceea ridicolă făcută de domnul Orban, preşedintele PNL - partidul unde de curând era domnul Crin Antonescu preşedinte, ca să ştim despre ce vorbim - cu înalta trădare? Şi mai aflu că a fost făcută pe calculatorul unui judecător de la CSM. Dacă o fi adevărat, n-o fi adevărat, o să vedem. Ce se urmărea? Probabil că presiunile externe i-au determinat să caute altceva. Înalta trădare era că premierul României s-a întâlnit cu premierul Israelului şi că în general avea de gând să facă ceea ce a făcut preşedintele Trump", a spus Bogdan Chirieac.

Partide slab organizate

"Mai departe, cu presiunea din stradă. Acolo sunt nuclee cum am auzit, bine organizate. Mai bine organizate decât multe partide mici din România. De pildă, PMP e în destructurare acum. Sunt ONG-uri mai bine organizate decât PMP-ul acum sau decât este ProRomânia, partidul domnului Ponta. De asemenea, pe cale de a se structura foarte puternic după modelul acesta militarizat este Romania+ a lui Dacian Cioloş. Dar acela va fi un competitor direct al domnului Iohannis, deci va fi în altă zonă", a precizat Chirieac.

Moţiune fără nicio şansă

"Toate mijloacele de presiune sunt folosite pentru a provoca căderea Guvernului PSD. Mai departe, ce au de gând eu nu înţeleg. Legat de moţiune, evenimentele se creează exact după modelul occidental, nu sovietic. Cu PR, cu tot ce trebuie. Până la urmă, e o moţiune fără nicio şansă. Deci nu-i nimic acolo. Vin nişte unii, votează sau nu votează, ăştia nu participă, se închide pe loc. Dar, se creează. E ca şi cum s-ar lansa un film nou, Războiul Stelelor la Hollywood. Se folosesc toate mijloacele pe care agenţiile specializate le folosesc pentru lansarea produselor", a zis analistul.

Este de aşteptat hărţuirea liderilor din provincie, pentru a se desprinde de Dragnea? - a mai fost întrebat la România TV Bogdan Chirieac:

"Exact aşa s-a întâmplat în 2014. Aşa a fost fragilizat Ponta în partid. Prin faptul că în 2014, din vară până în toamnă la alegeri, i-au luat 20 de şefi de filiale din provincie. La puşcărie. Eu mă aştept ca şi statul subteran să mai facă ceva: câte un dosărel, câte o dare-n presă, câte-o dare-n gât... alea au mers foarte bine. Şi de ce n-ar mai merge?", şi-a încheiat intervenţia analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi şi: Chirieac: Lucrul acesta trebuie făcut. Smulge colţii statului subteran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel