Planeta guvernatoare a zodiei tale. Îți dă o superputere
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Planeta guvernatoare a zodiei tale. Îți dă o superputere / Foto: Pixabay, de WikiImages
Planeta guvernatoare a zodiei tale. Îți dă o superputere / Foto: Pixabay, de WikiImages
Află în articol ce aduce planeta conducătoare a semnului / ascendentului tău în viaţa ta şi cum le afectează pe celelalte zodii.

Planeta conducătoare a fiecărui semn zodiacal este arhetipul sau modelul original pentru cunoașterea semnificației acestuia. Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare, explică astrologul Daniela Simulescu.

Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

Ce înseamnă planeta "conducătoare" a unui semn?

Fiecare zodie are un guvernator, o planetă care îi reprezintă interesele. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară.

Planeta guvernatoare a zodiei tale

 

Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale (asociațiile moderne ale Taurului și Fecioarei nu sunt universal acceptate sau integrate): 

Guvernatorul Berbecului: Marte

Guvernatorul Taurului: Venus

Guvernatorul Gemenilor: Mercur

Guvernatorul Racului: Luna

Guvernatorul Leului: Soarele

Guvernatorul Fecioarei: Mercur

Guvernatorii Balanței: Venus și Saturn

Guvernatorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Guvernatorul Săgetătorului: Jupiter

Guvernatorul Capricornului: Saturn

Guvernatorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Guvernatorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei. Ele sunt o "arhivă cosmică" folosită atunci când este interpretată o diagramă. De exemplu, dacă cineva are o constelație de planete în Pești, se caută semnificaţia planetei Neptun în povestea de viață a persoanei. Ce aduce planeta conducătoare a semnului / ascendentului tău în viaţa ta şi cum le afectează pe celelalte zodii, afli pe Astrosens.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel