Plan secund – expoziție
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 14 oct 2020, 19:54
WhatsApp
Universitatea Națională de Arte din București, departamentul Pictură, clasa lectorului universitar dr. Ion Anghel, lansează expoziția „Plan secund” care se va desfășura începând cu 16 octombrie rămâne deschisa vizitatorilor pana în data de 26 octombrie 2020, respectând normele de siguranța si distanțare socială. 

„Plan secund” va avea vernisajul vineri, 16 octombrie 2020. Participanți: Anghel Ion, Burnete Răzvan Petre, Burdușel Robert-Alexandru, Badea Ioana, Constantin Mihaela, Clenciu Cristina, Frangu Gratiela, Iordachescu Miruna, Juganaru Ada, Ologeanu Mirel Emanuel, Pascu Ana-Ruxandra, Peride Adrian, Radu Diana, Stanescu Andreea, Trandafir Ioana Andreea, Vrajitoru Alexandru. 

“Peisajul este o iluzie, o percepție sentimentală pentru creatori, pentru alții este doar un loc deschis în care fugim de acasă sau în care ne aerisim și lăsăm deșeuri.  În cazul de față este o amintire dureroasă a timpului, a stărilor incerte, a căutărilor estivale fără răspuns. Abia acum, când timpul de atunci s-a transformat în obiect, în faptă, putem cântări greutatea trăirilor. Dar greutatea este relativă în funcție de gravitație, iar gravitația implică atracție. Acesta este testul pe care îl exersăm acum prin efectul acțiunii de față. Ceea ce privim sunt ferestre subiective ale timpului petrecut într-un loc, timp trăit de fiecare în parte desculț, dar cărând în spate bagajul cunoștințelor adunate în anii de școală. O școală cu ferestre largi deschise către cugetare liberă și grijă de semeni. De aceea dincolo de geam, în lumea exterioară, în planul secund se oglindește însuși fundamentul care din interior își construiește cu timiditate companionul cu care se raportează. Uneori, dincolo nu există nimic însă absența înseamnă prezență din multe puncte de vedere. Obiectul personal devine autoportret iar modul în care este compus și înțeles ne destăinuie firea noastră. Lucrând, poate ne cunoaștem mai bine” a declarat Ion Anghel, curatorul expoziției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro