Plan de salvare a lui Iohannis si Nicușor Constantinescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
iohannis_constantinescu
iohannis_constantinescu

Înregistrările din Biroul Permanent Național al PNL, și publicate de site-ul pesurse.ro, relevă faptul că  liberalii ar face presiuni pentru modificarea legii ANI. În acest sens,  PSD și PDL ar fi de acord cu această propunere.

Din înregistrarea discuției reiese că lideri locali din PNL și PSD vor să elimine interdicția care îi oprește pe primari și președinții de consilii județene să facă parte din conducerea regiilor și companiilor de interes local, scrie evz.ro.

Printre liderii locali care sunt vizați de ANI că au încălcat această interdicție se numără primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar și  Aristotel Căncescu și Nicușor Constantinescu.

În 24 aprilie, ANI a anunțat că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este într-o situație de incompatibilitate, el fiind, simultan, și primar și reprezentantul primăriei în AGA societății locale de apă și canalizare. ANI a adus aceeași acuzație președinților consiliilor județene din Constanța și Brașov, Nicușor Constantinescu, respectiv Aristotel Căncescu.

Revenind la ședința BPN a PNL din 16 mai, Aristotel Căncescu a declarat că: „Este un proiect de ordonanţă de urgenţă, Dragnea le-a făcut că au şi ei faliţii lor să ştiţi, are şi PDL-ul...”.

Potrivit sursei citate, informația a fost confirmată și de Crin Antonescu. „Am discutat lucrul ăsta şi cu partenerii din PSD şi domnul Dragnea a spus că într-adevăr are o anumită iniţiativă. Rămâne să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o OUG sau de un proiect de lege pe care să îl aprobăm în Guvern, dar în orice caz va fi un demers retroactiv care sigur nu poate opera retroactiv, dar care va clarifica nişte criterii care eventual să poată ajuta judecătorii dacă e vorba de judecată".

Liberalii s-au plâns că, deși actuala legislație privind conflictele de interese și incompatibilitățile va afecta șapte președinți de consilii județene și peste 200 de primari, cei blamați sunt aleșii PNL. „Vedem cu toţii cum continuă în formă nouă povestea coincidenţelor. Eu vă reamintesc că în zona politică de vârf activitatea ANI este monocoloră de o bună bucată de vreme”, a susținut Crin Antonescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel