Plan de pace Orientul Mijlociu. Trump: Un omagiu extraordinar pentru toţi cei implicaţi. Este prea bun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Trump crede în planul său de pace pentru Orientul Mijlociu, pe care îl va prezenta marţi, la 17.00 GMT.

Donald Trump a reafirmat luni că are încredere în planul său de pace pentru Orientul Mijlociu, cu prilejul întâlnirii la Casa Albă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, şi a anunţat că va prezenta textul propunerii marţi la prânz, relatează Agerpres, citând agenții de presă internaționale.

"Îl vom anunţa mâine la (ora locală) 12.00 (17.00 GMT). Vom prezenta un plan. Vom vedea dacă prinde sau nu. Dacă prinde va fi grozav, iar dacă nu prinde putem trăi şi cu asta", a spus Trump.

Sprijinul statelor arabe

"Credem că în cele din urmă vom avea sprijinul palestinienilor. Dar vom vedea. Dacă-l vom avea, va fi un omagiu extraordinar pentru toţi cei implicaţi, iar dacă nu-l vom avea, viaţa merge înainte", a mai afirmat el la Casa Albă, menţinând că are sprijinul unor state arabe, pe care nu le-a numit. "Este prea bun pentru ei. Fără ei nu avem un acord şi asta este OK, nu trăiesc bine. După cum ştiţi, am tăiat ajutorul pentru palestinieni", a mai spus Trump, caracterizându-şi planul drept "o sugestie între Israel şi palestinieni".

Trump a mai declarat cu acest prilej că Israelul are "un sistem foarte ciudat", menţionând că aşteaptă ca cel de al treilea rând de alegeri din acest an să ducă la o concluzie.

Mulțumiri de la Netanyahu

"Aştept cu nerăbdare să facem istorie mâine", a spus Netanyahu, mulţumindu-i în mod repetat lui Trump, inclusiv pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim şi poziţia dură a administraţiei americane faţă de Iran, pe care l-a calificat drept "cel mai antisemit regim de pe planetă".

"Aţi fost cel mai mare prieten pe care Israelul l-a avut la Casa Albă", i-a transmis Netanyahu lui Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel