Data publicării:

Plajele, aglomerate în ziua alegerilor! Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte / FOTO+VIDEO

Autor: Loredana Iriciuc | Categorie: Politica
WhatsApp
Plajele, aglomerate în ziua alegerilor! Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte / FOTO: DCNews.ro
Plajele, aglomerate în ziua alegerilor! Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte / FOTO: DCNews.ro
Plajele sunt pline astăzi, 9 iunie, ziua în care se votează europarlamentarii, primarii, consilierii județeni și consilierii locali. 

Într-o zi superbă de vară, plajele din Constanța sunt pline de turiști, iar atmosfera este una de relaxare totală. Apa mării este caldă, soarele strălucește pe cer, iar briza adie ușor, creând un cadru perfect pentru o vacanță de neuitat. Cu toate acestea, deși vremea este ideală pentru plajă, un subiect important se află astăzi pe buzele multora: alegerile.

„Politicienii sunt toți la fel, nu contează pe cine alegi”

Pe malul mării, discuțiile politice par să fie lăsate deoparte. Mulți dintre cei aflați aici susțin că se simt deconectați de politică. Sentimentul că un singur vot nu va face diferența, combinat cu lipsa de încredere în politicieni și în sistem, îi determină pe unii să creadă că timpul lor este mai bine petrecut pe șezlong, cu o carte bună în mână sau savurând un cocktail răcoritor.

„Nu cred că votul meu va schimba ceva. În plus, sunt aici doar pentru câteva zile și vreau să mă bucur de vacanță”, spune Ioana, o tânără din București. Pe de altă parte, un turist din Cluj, este de părere că „politicienii sunt toți la fel, nu contează pe cine alegi”.

Unii turiști, totuși, sunt hotărâți să-și exercite dreptul de vot. „Voi merge la secția de votare diseară, când mă întorc în oraș, dacă mai prind deschis”, declară un alt turist, care se află în concediu împreună cu familia.

Sunt și turiști care au votat deja, au combinat responsabilitatea cu relaxarea și se simt încrezători.

Fiecare vot contează

Este esențial să ne amintim că votul este un drept și o responsabilitate fundamentală. Fiecare vot contează și poate influența decizii importante care ne afectează viața de zi cu zi. Indiferent de circumstanțe, este important să ne exercităm acest drept pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită.

Pentru cei care se află la mare, este bine de știut că sunt secții de votare și pe lângă plaje sau punctele turistice importante din Constanța. Lista completă poate fi găsită AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel