Plagiat Kovesi vs. Ciucă. Bogdan Chirieac: Comunicatul lui Iohannis mi se pare important
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Presidency
Foto: Presidency
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Nicolae Ciucă. 

"Eu mă mai gândesc la un exemplu aici: doamna procuror general european Laura Codruţa Kovesi, că şi dânsa a avut... mă rog, finalul a fost că a plagiat 4,99% şi asta e în regulă, e bine atât, peste 5% din teză se consideră plagiat. Aşa a spus universitatea. Probabil că peste 10-20 de ani, când se va scrie istoria, nu va fi o pagină albă a universității.

Ce mi se pare important însă este comunicatul Preşedinţiei şi anume că dacă Nicolae Ciucă va fi găsit că a plagiat teza de doctorat, va trebui, probabil, să demisioneze din funcţia de premier. Eu cred că nu va fi cazul, căci este aceeaşi comisie de la universitate", a declarat, marţi, analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. 

"Era o modă în România şi la armată şi, mai ales, la poliţie (n.r. - cu doctoratele). Toată poliţia are doctorat în România. O modă în care se făceau multe dintre aceste teze de doctorat pe bandă rulantă. Nicolae Ciucă nu avea nevoie de aşa ceva. Era eroul din Irak, din Afganistan, de unde a fost, probabil că l-au băgat şi pe el în aceeaşi chestie, 'hai şefule să-ţi faci şi matale doctorat, că toată lumea are'...

Ştii că au fost chiar premieri care şi-au anulat teza de doctorat", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV, la emisiunea realizată de Niels Schnecker. 

Ce a transmis preşedintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, potrivit unui răspuns dat Mediafax de Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice. Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit”, arată Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, Președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect.

UNAp a început verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă

 Universitatea Națională de Apărare „Carol I” anunță că a inițiat demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare , vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul , susținută de autorul tezei în anul 2003”, anunță UNAp, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel