Plăcuţele de înmatriculare cu numărul "39", restrase din circulație. Decizia autorităților din Afganistan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Numerele de înmatriculare cu numărul ”39”, interzise în Afganistan. Foto: Pixabay
Numerele de înmatriculare cu numărul ”39”, interzise în Afganistan. Foto: Pixabay
În Afganistan autoritățile au decis interzicerea plăcuțelor de înmatriculare cu numărul ”39”, asociat cu proxenetismul şi prostituţia.

Autorităţile afgane au decis să retragă din circulaţie plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor care conţin numărul "39", mult timp asociat în ţară cu proxenetismul şi prostituţia, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Vicepreşedintele Amrullah Saleh a anunţat că un decret în acest sens va fi emis săptămâna aceasta, pentru a pune capăt a ceea ce a devenit o sursă tentantă de corupţie pentru administraţia afgană.

"Numărul (39) va fi eliminat din sistemul de circulaţie. Se spune că oamenii plătesc 300 de dolari (246 de euro) bacşiş pentru a evita acest număr", a explicat el pe contul său de Facebook.

Sinonim cu proxenetismul 



Şoferii ale căror maşini au plăcuţe de înmatriculare ce conţin numărul "39", care a devenit aproape sinonim cu proxenetismul în această ţară musulmană, sunt în mod regulat supuşi insultelor şi batjocurii.

Originea exactă a sensului s-a pierdut în timp. Unii spun însă că "39" era porecla unui faimos proxenet din oraşul Herat (vest), primită după numărul de înmatriculare al maşinii sale.

Au mituit oficialii 



Pentru a împiedica ca plăcuţele de înmatriculare să conţină acest număr, mulţi cumpărători de maşini noi sunt de acord să mituiască oficiali fără scrupule.

Ironiile legate de cifra "39" nu se mai limitează însă doar la vehicule. Afganii pot fi, de asemenea, batjocoriţi, dacă numărul lor de telefon sau adresa conţine "39".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel