Plăcuțe de înmatriculare digitale. Al patrulea stat american le adoptă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Plăcuțele de înmatriculare digitale poartă denumirea de RPlate și au rolul de a ușura procesul de înmatriculare a automobilelor. Șoferii care le vor folosi vor trebui să achite o taxă lunară.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Autovehicule din Texas (TxDMV) a anunțat că a aprobat utilizarea plăcuțelor de înmatriculare digitale pentru vehiculele comerciale.

Mișcarea extinde industria în curs de dezvoltare, care este condusă de startup -ul Reviver, care le oferă în calitate personală și comercială. Aceste plăci sunt disponibile în prezent în California, Arizona, Michigan și Texas. De asemenea, este legal să se utilizeze în toate cele 50 de state.

Ce sunt plăcuțele de înmatriculare digitale?

În dezvoltare din 2009, Reviver a produs plăcuțe de înmatriculare care sunt personalizabile într-o anumită măsură, urmăribile și fac ca reînnoirea înmatriculărilor să fie un proces mai ușor, potrivit Newsweek.

Plăcuțele digitizate, conform companiei, permit un control mai mare și confort asupra procesului de înregistrare și reînnoire DMV.

Fie alimentate cu baterie, fie conectate direct la sistemul electric al mașinii, plăcuțele au un afișaj HD monocromatic care poate afișa plăcuța de înmatriculare personalizată dacă înregistrarea este actualizată sau un semn ”invalid” dacă este depășit.

Pentru opțiunea alimentată cu baterie, bateria durează cinci ani.

Cât costă?

Pentru a le putea folosi, clienții vor trebui să achite o taxă lunară în valoare de 19,95 dolari. La aceasta se adaugă opțiunea cu cablu, care costă 24,95 dolari. Spre comparație, în SUA, o plăcuță metalică obișnuită costă doar 5 dolari.

Apoi mai este instalarea. Dacă utilizatorul va opta pentru opțiunea alimentată cu baterie, nu costă în plus deoarece o va putea instala singur. O placă integrată în sistemul electric al mașinii necesită o instalare profesională, care costă 99 USD.

Cum se activează plăcuța digitală?

După ce placa  este livrată, trebuie să treceți printr-un proces în mai mulți pași pentru activare înainte de a o putea instala.

Mai întâi, trebuie descărcată o aplicație din magazinul Apple sau Google Play.  Următorul pas este acela de a crea un cont în aplicație unde se va introduce numărul numărul plăcuței de înmatriculare. Cu cardul de înmatriculare și permisul de conducere, utilizatorul va putea activa plăcuța digitală.

Cei de la Reviver spun că, spre deosebire de o plăcuță convențională, cele digitale oferă o serie de facilități. Spre exemplu, acestea pot transmite anumite mesaje publicitare sau personale deoarece se actualizează automat. De asemenea, dacă nu ești cea mai organizată persoană din lume, noile plăcuțe îți vor transmite dacă expiră prin afișarea unui mesaj specific.

Compania Reviver anunță că se află în discuții cu alte 10 state pentru a legaliza vânzarea noilor sale plăcuțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel