Plăcuța ”suedeză”: Efect și în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Autorităţile britanice interzic peste 400 de numere de înmatriculare, apreciate ca jignitoare sau jenante.

Peste 400 de numere de înmatriculare au fost interzise în ultimele zile în Marea Britanie de autoritatea de specialitate pentru că au fost apreciate drept jignitoare sau jenante, relatează vineri Press Association. Agenţia britanică responsabilă de acordarea permiselor de conducere şi a numerelor de înmatriculare, DVLA, are dreptul de a bloca folosirea de combinaţii de litere şi cifre care 'pot fi insultătoare, stânjenitoare sau de prost gust', în condiţiile în care de multe ori şoferii dau dovadă de creativitate când îşi aleg plăcuţe de înmatriculare personalizate.

Astfel, conform sistemului britanic de acordare a acestor numere, de la 1 septembrie a devenit disponibil numărul '68', care a creat însă probleme pentru DVLA, întrucât '6' poate reprezenta litera B, G, C sau S, iar '8' poate fi de asemenea citit ca B.

La solicitarea PA în baza libertăţii de informare, DVLA a dezvăluit că a interzis în total 436 de combinaţii, între care 68 OMB, A68 USE, BA68 TAD şi OR68 ASM. Alte plăcuţe interzise făceau referire la Brexit (EU68 BAD), gruparea rasistă KKK (UK68 KKK) sau la droguri (DR68 GGS). Veniturile obţinute de DVLA din vânzarea de numere personalizate au atins 111 milioane de lire în anul financiar trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel