Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
FOTO: captură video YouTube @Reghina Cebotari
FOTO: captură video YouTube @Reghina Cebotari
Plăcintele cu cartofi și mujdei te pot salva, atunci când ții post și ai nevoie de o gustare delicioasă. 

Ingrediente

Aluat

500 gr făină albă 000
300 ml apă călduță
1 pachet drojdie proaspătă de 25 gr (sau un plic drojdie uscată)
2 lingurițe sare
1 linguriță zahăr

Umplutură

1 kg cartofi
6-7 linguri ulei
piper
sare

Mujdei

5-6 căței usturoi
4 lingurițe ulei
sare, piper
1 linguriță boia

ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Facem maia din drojdie, puțină apă călduță și zahăr. Frământăm aluatul din toate ingredientele până e elastic și se desface de pe mâini, apoi îl lăsăm la crescut cel puțin o oră.

În acest timp preparăm umplutura: se fierb cartofii tăiați cubulețe. Se scurg de apă și apoi se sfărâmă ca pentru piure; adăugați încet uleiul până cartofii se leagă; Condimentați cu sare după gust și mult piper - piureul trebuie să fie picant, scrie e-retete.ro.

Pe masa de lucru dată cu făină împărțim aluatul în două, apoi fiecare bucată iar în două, și apoi fiecare din cele 4 bucăți iar în două. Obținem astfel 8 bile de aluat aproximativ egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cât de subțire puteți. Pe jumătate din el așezați 2 linguri umplutură. Aduceți cealaltă jumătate de aluat peste cea cu umplutură și apăsați cu degetele la capăt să sigilați umplutura. Mai întindeți puțin cu sucitorul plăcinta obținută, aveți însă grijă să nu iasă umplutura afară!

Într-o tigaie antiaderentă puneți ulei de un deget la încins. Când e fierbinte, prăjiți plăcintele pe ambele părți până se rumenesc. Dacă în timpul coacerii au tendința să se umfle, înțepați-le cu furculița în câteva locuri.

Pregătiți mujdeiul: striviți cățeii de usturoi și frecați-i cu puțină sare până se înmoaie. Adăugați apoi uleiul încet ca la maioneză și frecați să se încorporeze bine, până se face pastă. Adăugați piper și boia și apoi diluați cu câteva linguri de apă.

Serviți plăcintele unse cu mujdei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel