Data publicării:

Plăcintă suculentă, din pâine uscată. Pentru umplutură, folosiți-vă imaginația

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Plăcintă suculentă, din pâine uscată. Pentru umplutură, folosiți-vă imaginația. Sursa - pixabay.com
Plăcintă suculentă, din pâine uscată. Pentru umplutură, folosiți-vă imaginația. Sursa - pixabay.com

Iată cum să refolosiți pâinea veche, fără a o arunca.

Pentru a nu arunca pâinea uscată, preparați o plăcintă delicioasă, pentru care veți avea nevoie și de puțină șuncă. Această rețetă este cu adevărat ușoară și ieftină.

 

Ingredientele de care aveți nevoie:

400 de grame de pâine veche;

90 ml lapte;

2 ouă;

30 grame de brânză rasă;

sare și piper;

120 grame de șuncă fiartă sau alte resturi de carne;

120 de grame de brânză la alegere pentru umplutură;

ulei de măsline.

 

 

Prepararea

 

Pâinea se sfărâmă și se pune într-un vas cu lapte, unde trebuie să rămână circa douăzeci de minute. Apoi se adaugă brânza rasă și se condimentează cu sare și piper.

Acum completați cu ouă și frământați totul bine. Compoziția se lasă la frigider 15 minute, apoi se împarte în două părți.

Dulceață de dovleac. Un preparat neobișnuit, care face concurență gemurilor tradiționale

O tavă de copt se unge cu ulei. Așezați prima parte din compoziție. Deasupra se adaugă felii de șuncă, salam, carne și brânză. Folosiți-vă imaginația pentru a crea o umplutură delicioasă!

Umplutura se acoperă cu cealaltă parte din compoziție. Plăcinta se coace în cuptor o jumătate de ora, la 180 de grade, apoi se servește fierbinte.

Să presupunem că nu aveți pâine veche acasă, dar vreți să încercați această rețetă. Prin urmare, puteți „învechi” pâinea. Doar udați pâinea sub robinet și întindeți-o pe o tavă de copt acoperită cu hârtie.

Dați tava în cuptor, la 180 de grade circa zece minute. Așadar, pâinea va fi suficient de solidă pentru a fi folosită pentru această rețetă.

 

Vezi și:

 

Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan

 

Adesea, când vrei să prepari un desert, descoperi că în frigider nu mai sunt ouă. Și dacă nu vrei să mergi la magazin, cauți un ingredient care poate înlocui acest produs. Și aceasta este o sarcină simplă. 

Ouăle ar trebui să lege aluatul pentru clătite. Cu ele, aluatul are o consistență omogenă, vâscoasă și fragedă. Cu toate acestea, în loc de ouă în aluatul de clătite, poți adăuga una dintre opțiunile de mai jos:

- amidon de cartofi + 2 linguri de apă;

- amidon de porumb + 2 linguri de apă;

- 2 linguri de fulgi de ovăz+  2 linguri de apă;

- 3 linguri de maioneză.

Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry: este gata în 5 minute și e senzațional de gustos

În aluatul pentru cheesecake. Când pregătești aluatul pentru cheesecake, trebuie să acorzi  atenție brânzei de vaci. Dacă nu este foarte uscată, nu ai nevoie de ouă.

 În caz contrar, poți adăuga: 

- jumătate de banană;

- 2 linguri de griş;

- 1 lingură de amidon de cartofi,

- 1 lingură de smântână + 1 lingură de apă.

Pilaf picant și savuros. Rețeta tradițională mexicană

Este greu de imaginat, un pandișpan fără ouă, de aceea încercați să adăugați în aluat:

- 3 linguri piure de mere sau de piersici, pere, banane, dovleac;

- 50 grame tofu moale;

- jumătate de banană amestecată cu ¼ linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu;

- 1 lingură de apă și 1 lingură de oţet. 

 

Vezi și:

 

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor 

 

Atunci când nu ai timp suficient să stai în bucătărie, dar trebuie să pregătești cina, cauți rețete simple, dar delicioase.

Rețeta de azi se prepară rapid și tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele înainte de a le da în cuptor. 

Este vorba despre omletă sau frittata italiană, o mâncare care este delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de  smântână,

ulei vegetal,

sare și piper după gust,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.

Metoda de gătire

Dovlecelul se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântâna. Asezonează-le cu sare, piper și usturoi. Unge un vas de copt cu ulei vegetal.

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Întinde feliile de dovleceii pe fundul tăvii și adaugă o parte din amestecul de ouă. Urmează un strat de brânză, apoi un strat de dovlecei. Repetă procedura până când vei termina toate ingredientele.

Ultimul strat trebuie să fie cu brânză. Trimite tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel