Data publicării:

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă - se prepară în 5 minute și este super sățioasă. Sursa - pixabay.com
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă - se prepară în 5 minute și este super sățioasă. Sursa - pixabay.com

Îți plac produsele de patiserie și vrei să servești un preparat cu adevărat gustos? 

Ei bine, astăzi îți oferim ceva cu totul special, mai ales dacă îți place să creezi în bucătărie. Îți  prezentăm rețeta unei plăcinte savuroase, cu umplutură de șuncă și cașcaval.

 

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă. Ingrediente

1 pachet de foietaj dreptunghiular,
600 grame de cartofi,
130 grame de șuncă fiartă,
130 grame de cașcaval afumat,
30 grame de parmezan ras,
60 ml lapte,
rozmarin după gust,
ulei de măsline,
sare și piper după gust.

 

Procedura de preparare 

 

Cartofii se curăță de coajă, se tăie în felii de aproximativ 1-2 cm și se pun într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 10 sau 12 minute. Cașcavalul afumat se taie felii foarte subțiri. Următorul pas este să întinzi aluatul de foietaj într-o tavă de copt.

Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă 

Pune un strat de cartofi peste aluat. Asezonează-i cu sare, piper și rozmarin. Acoperă acest strat de cartofi cu felii de șuncă. Al treilea strat va fi de cașcaval afumat. Ultimul strat va fi din nou de cartofi. Asezonează cartofii cu sare, piper și rozmarin. La final, adăugă laptele și stropește suprafața plăcintei cu parmezan ras. 

Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați

Ultimul pas este să pui plăcinta în cuptorul preîncălzit. Plăcinta se coace la 200 de grade, aproximativ douăzeci de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, aprinde arzătorul de sus al cuptorului pentru încă 5 minute, pentru o crustă aurie pe suprafața plăcintei. Acum poți să o scoți din cuptor și să o aduci la masă. Poftă bună!

 

 

Spaghete în sos cremos de ciuperci: rețeta care te salvează, când vrei să prepari o cină delicioasă

 

Cu un minim de produse, timp și efort în rezultat obțineți un preparat foarte gustos.

Dacă sunteți în pană de idei ce să pregătiți pentru masa de prânz sau cină, puteți încerca rețeta de  spaghete în sos cremos de ciuperci. 

Ingrediente:

spaghete - 350 grame,
ciuperci champignon - 500 grame,
smântână cu conținut scăzut de grăsimi - 200 ml,
sos de soia - 2 linguri,
usturoi - 1-2 căței, 
sare, piper negru măcinat - după gust.

 

Rețeta pas cu pas

 

Spălați ciupercile, tăiați-le felii și puneți-le într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.  Prăjiți ciupercile, la foc mediu, aproximativ 15 minute. În acest timp, lichidul trebuie să se evapore complet, iar ciupercile să fie ușor prăjite.

Pipote și inimi de pui, înăbușite în sos de smântână și roșii: o cină bestial de bună și sățioasă

După aceea, adăugați, în ciuperci, sosul de soia și smântâna. Se adaugă sare și piper după gust și se fierbe, la foc mediu, 2-3 minute. La final se adaugă usturoiul tocat, se amestecă și  se iau de pe foc.

Se fierb spaghetele în apă cu sare, apoi se scurg într-o strecurătoare. Lăsați puțină apă în care au fiert pastele, deoarece s-ar putea să aveți nevoie. Amestecați sosul de ciuperci  cu pastele fierbinți.

Ouă marinate: un preparat culinar incredibil din cel mai simplu produs din frigider

Dacă, după ce le-ați amestecat cu sosul, spaghetele sunt lipicioase, se adaugă cantitatea necesară din apa în care au fiert. Spaghetele trebuie să fie suficient de umede și mătăsoase. Spaghetele în sos cremos de ciuperci sunt gata. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel