Plăcintă de dovleac. Prăjitura de post pe care o vei adora: Rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Plăcinta de dovleac poate fi o adevărată încântarea pentru papilele gustative ale celor care țin post în această perioadă. Unde mai pui că nu este deloc complicat să o prepari. Iată rețeta...

Ingrediente pentru aluat:

300 g de făină

150 g de margarină

100 ml de apă rece

Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

500 g de dovleac copt, fără coajă și tăiat cubulețe

100 g de zahăr brun

100 g de nuci măcinate

1 linguriță de scorțișoară

Cum se prepară

Într-un castron mare, amestecă făina cu sarea și margarina rece, tăiată cubulețe. Frământă până obții un aluat omogen, potrivit retete.unica.ro. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinde aluatul cu un sucitor și așază-l într-o tavă de copt unsă cu ulei.

Într-un alt castron, amestecă dovleacul, zahărul brun, nucile măcinate și scorțișoara. Răstoarnă amestecul de dovleac peste aluatul din tavă. Coace plăcinta timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o felia și a o servi.

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel