Ingrediente pentru aluat:
300 g de făină
150 g de margarină
100 ml de apă rece
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
500 g de dovleac copt, fără coajă și tăiat cubulețe
100 g de zahăr brun
100 g de nuci măcinate
1 linguriță de scorțișoară
Cum se prepară
Într-un castron mare, amestecă făina cu sarea și margarina rece, tăiată cubulețe. Frământă până obții un aluat omogen, potrivit retete.unica.ro. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Întinde aluatul cu un sucitor și așază-l într-o tavă de copt unsă cu ulei.
Într-un alt castron, amestecă dovleacul, zahărul brun, nucile măcinate și scorțișoara. Răstoarnă amestecul de dovleac peste aluatul din tavă. Coace plăcinta timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu. Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o felia și a o servi.
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ilona și Ristei, moment de încercare: "Mi-a dat fatala! Nu mă mai așteptam să mai vină o dată pentru mine… o damă goală!"
- Recalcularea pensiilor: A fost semnat ordinul. Documentele pe care pensionarii le vor primi acasă
- O nouă perioadă ar putea fi considerată vechime în muncă. Legea vizează milioane de români
- A devenit un lux să mănânci românește: Cel mai scump aliment. „Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile”
- Destinația din Grecia care câștigă tot mai mulți ”fani”. Turiștii din România nu o au în topul listei, dar este minunată!
- Horoscop 10 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții tensionate pentru o zodie. Să te ții bine!
- Ciolacu: Închideți televizoarele când mai vedeți astfel de știri
- BANCUL ZILEI: Ion și Maria de Ziua Aviației
- „Deontologul” Tolontan, făcut de râs de Andrei Caramitru. Castravetele și Piersic / video
- Cum se vede aurora boreală în România, după ce s-a anunțat o furtună geomagnetică majoră care lovește Pământul / Foto