Plăcinta cu mere va fi întotdeauna moale. Iată greșelile pe care le faci fără să-ți dai seama
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plăcinta cu mere va fi întotdeauna moale. Iată greșelile pe care le faci fără să-ți dai seama. Sursa foto: freepik.com
Plăcinta cu mere va fi întotdeauna moale. Iată greșelile pe care le faci fără să-ți dai seama. Sursa foto: freepik.com
Nimeni nu poate rezista unei plăcinte cu mere, făcută după rețeta bunicii. Rețeta clasică  mulțumește pe toată lumea și este foarte ușor de făcut.  

Cu o aromă delicioasă și autentică, plăcinta cu mere salvează gospodinele atunci când familia are poftă de ceva dulce.

Dar și la prepararea rețetelor ușoare, există erori care nu trebuie subestimate. În unele cazuri, în timpul pregătirii plăcintei cu mere o neglijență mică poate modifica semnificativ rezultatul final. Prin urmare, dacă vrei ca plăcinta cu mere să fie mereu moale și niciodată uscată, ar trebui să respecți câteva reguli de aur și să eviți unele greșeli banale, dar frecvente.

Ciocolata caldă va fi mai bună ca la restaurant: adaugă un ingredient secret

Pentru plăcinta cu mere trebuie să fii atent și la ingrediente. În primul rând, trebuie să folosești mere ușor acrișoare. În plus, în timpul gătitului aceste mere își păstrează textura și aroma ușor acidă și se vor îmbina perfect cu celelalte ingrediente.

În al doilea rând, merele trebuie curățate de coajă. În ciuda aromei deja excepționale, merele ar trebui puse la macerat, pentru 10 minute, într-o soluție formată din sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de zahăr. Această acțiune este fundamentală pentru un desert uimitor.

În al treilea rând, amidonul de cartofi și amidonul de porumb sunt ingrediente care fac aluatul mai ușor și mai moale.

În general, cea mai folosită făină pentru acest desert este cea de tip 00. În schimb, folosirea amidonului și creșterea ușoară a dozei de ingrediente lichide va fi un adevărat punct de cotitură pentru acest preparat.

În cele din urmă, folosirea zahărului brun în loc de zahăr alb va îmbunătăți aroma desertului și, de asemenea, textura finală.

 

Nu uita niciodată de arome

 

Aromele ar trebui să fie prezente în toate deserturile. În cazul plăcintei cu mere, îți recomandăm să adaugi vanilie sau scorțișoară. Ambele vor da mai multă aromă desertului. Mult îndrăgită și recomandată, lămâia va da desertului un gust și o aromă mai delicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel