Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
100 gr unt topit
1 kg iaurt grecesc
10 ouă
5 până la 10 linguri de zahăr
suc și coajă de lămâie
Mod de preparare
Foile de plăcintă se grupează în trei, se taie cu ajutorul unei forme de tort, rotundă și se ung cu unt topit, ca la orice rețetă de plăcintă cu foi. Ouăle se bat mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până devin spumoase. Se adaugă iaurtul, zeama și coaja răzuită de la o lămâie și se omogenizează compoziția.
În forma de tort tapetată cu unt se așază primul grup de foi de plăcintă, se toarnă 1/2 din compoziția de iaurt cu ouă, al doilea grup de foi, restul de cremă și ultimul grup de foi, notează a1.ro. Plăcinta cu iaurt se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Este mai gustoasă servită rece, de la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu