Data publicării:

Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii. Sursa - pixabay.com
Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii. Sursa - pixabay.com

Preparatul pe care vi-l oferim astăzi este apetisant și crocant. 

Toată lumea iubește cartofii, inclusiv copiii, așa că nu veți dezamăgi pe nimeni cu acest preparat delicios.

Printre altele, cu această rețetă specială îi veți convinge pe toți să mănânce ceapă. Trucul este simplu: ceapa „se ascunde” în interiorul unei plăcinte savuroase și super apetisante. În plus, o porție din acest fel de mâncare nu depășește 220 de calorii.

 

Pentru șase porții aveți nevoie de:

700 de grame de cartofi; 

un ou;

 o linguriță e usturoi măcinat; 

oregano după gust; 

sare și piper după gust.

Chipsuri de varză Kale: delicioase, crocante și sănătoase. Copiii le vor adora

 

Pentru garnitură:

80 grame de mozzarella tăiată cubulețe (sau altă brânză la alegere); 

80 grame de ton; 

4 ouă; 

1 ceapa tăiată cubulețe;

1 cățel de usturoi;

ulei după gust; 

sare.

 

Prepararea 

 

În primul rând, curățați cartofii de coaja, dați-i prin răzătoare și stoarceți-i bine. Puneți cartofii într-un bol, adăugați sare, piper, oregano și usturoi pisat și amestecați totul cu ajutorul unei linguri.

Apoi încorporați oul și continuați să amestecați. În acest moment, luați o formă rotundă cu un diametru de 25 de centimetri și turnați aluatul în ea. Nivelați aluatul și dați tava în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ douăzeci de minute.

Brioșe cu ciocolata și portocale, gătite în coaja fructului citric. Un desert original și neobișnuit

Între timp, căliți ceapa cu un strop de ulei și un praf de sare. Ceapa călită se pune într-un bol, de adaugă tonul, mozzarella și ouăle. Apoi amestecați  bine cu o furculiță.

Turnați compoziția peste baza de cartofi deja pregătită și puneți din nou tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru un sfert de oră. Poftă bună!

Timp de preparare - 20 de minute, timp de gătire -  35 de minute, timp total - 55 de minute, porții - 6, calorii - 220 per felie.

 

Vezi și:

 

Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos Toate gospodinele trebuie să-l folosească

 

Orice gospodină vrea ca produsele de patiserie, făcute în casă, să fie mereu pufoase și fragede.

Mulți bucătari experimentează cu raportul ingredientelor pentru aluat, cu temperatura cuptorului și cu durata de gătire a preparatului.

Cu toate acestea, bucătarii sfătuiesc gospodinele să nu-și asume riscuri, ci să folosească o metodă dovedită. Este vorba despre adăugarea unui ingredient secret în aluat, care va face produsele de patiserie luxuriante.

Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă

Merită să adăugați puțin amidon de cartofi, diluat cu apă, în aluat. Acest ingredient va face produs de patiserie mult mai pufos. Mai mult, efectul va dura câteva ore și chiar o zi după coacere.

Unele gospodine adaugă griș în aluatul pentru pâine și în cel pentru plăcinte Cu toate acestea, bucătarii experimentați subliniază că grișul nu este potrivit pentru produsele de patiserie.

 

Vezi și: 

 

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

 

Vreți să pregătiți o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte. Chiftele vegetale fără carne, fără ouă și fără făină au doar 55 de calorii.

Ingrediente (pentru aproximativ 8 chiftele):

350 grame de legume coapte,
90 grame de ricotta,
3 linguri fulgi de ovăz măcinați,
sare după gust

Pentru legumele coapte:

1 vânătă, 
1 dovlecel,
1 ardei,
1-2 linguri ulei de măsline,
busuioc,
sare după gust.

 

Modul de preparare 

 

Mai întâi, trebuie să tăiați cubulețe legumele: vânăta, dovlecelul și ardeiul. Se pun în cuptor, cu un strop de ulei de măsline, puțin busuioc și sare. Odată coapte, legumele se lasă să se răcească. 

Odată ce legumele s-au răcit, puneți-le într-un bol și adăugați 3 linguri de fulgi de ovăz și ricotta. Cu mâinile, amestecați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asezonați-le cu sare. Pentru a face amestecul potrivit, trebuie să-l frământați câteva minute.

Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent

După ce ați făcut acest lucru, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o acoperiți cu hârtie pergament.

Acum începeți sa formați chiftelele, până terminați complet aluatul. Așezați-le în tavă și coaceți chiftelele la 180 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Verificați dacă suprafața chiftelelor este rumenă și opriți cuptorul.

Acum puteți aduce acest deliciu la masă. Este posibil să gătiți aceste chifteluțe și în sos, care le va face moi și chiar mai gustoase.

Ketchup cu un condiment secret: o rețetă ușoară pentru care ai nevoie de roșii proaspete și coapte

Pentru sos aveți nevoie de:

300 grame sos de roșii,

1 linguriță ulei de măsline,

frunze de busuioc,

sare.

Puneți toate ingredientele la fiert și adăugați apoi chiftelele. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel