Plăcintă cu cartofi, deliciu de weekend
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O prepari uşor cu numai cinci ingrediente de bază, în aproximativ o oră!

Această plăcintă poate fi o gustare perfectă peste zi, dar o poţi mânca şi la micul dejun sau, ca garnitură, la mesele principale. Este întotdeauna pe placul tuturor şi nu rămâne nicio bucată din ea. Dacă vrei să serveşti plăcintă cu cartofi la un eveniment din familie, este genul de garnitură pe care o poți pregăti din timp şi va fi la fel de bună ca atunci când o aşezi pe masă imediat după coacere. Este de preferat s-o porţionezi după ce se răcoreşte.

De ce ingrediente ai nevoie:

8 cartofi noi, medii 

2 cepe 

6 ouă 

50 ml ulei 

50 g făină 

sare 

piper 

Mod de preparare

Cureți cartofii și-i razi împreună cu cepele, apoi îi storci în mâini pentru a elimina zeama în exces.

Bați ouăle cu făina, uleiul, sare și piper, după gust. Adaugi cartofii, ceapa și omogenizezi.

Vezi și: Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete

Pui compoziția într-o tavă tapetată o nivelezi și dai tava la cuptor, la 200 °C, aproximativ o oră, până când plăcinta se rumenește. O lași să se răcească înainte să o porționezi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel