Data publicării:

Plăcintă cremoasă cu mere. Toate gospodinele caută această rețetă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Plăcintă cremoasă cu mere. Toate gospodinele caută această rețetă. Sursa - pixabay.com
Plăcintă cremoasă cu mere. Toate gospodinele caută această rețetă. Sursa - pixabay.com

Plăcinta cu mere este iubită de toată lumea. Există zeci de versiuni ale acestei rețete, una mai bună decât cealaltă.  

Totuși, astăzi veți descoperi o rețetă super ușoară, cu care veți putea prepara o plăcintă cremoasă. Este atât de moale și delicioasă încât se va termina rapid de pe masă.

Realizarea plăcintei este o joacă de copii și va dura doar câteva minute.   

 

Pentru aluat trebuie să folosiți:

200 grame de faină,

1 plic praf de copt,

120 de grame de zahăr,

200 ml lapte,

70 grame unt topit,

1 coajă de lămâie rasă,

3 ouă.

 

Pentru cremă aveți nevoie de:

3 linguri de amidon de porumb,

500 ml lapte,

1 linguriță esență de vanilie,

100 de grame de zahăr,

5 gălbenușuri de ou.

 

Pentru umplutură:

3 mere,

zahăr.

 

Pentru decor:

zahăr pudră.

 

 

Prepararea

 

Începeți cu prepararea cremei. Puneți laptele și esența de vanilie într-o cratiță. Gătiți trei minute și lăsați deoparte.

Adăugați gălbenușurile într-un bol și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe.

Adăugați suc de morcovi în lapte și preparați o brânză delicioasă, cu 85 de calorii. O veți face mereu

Încorporați amidonul de porumb în cratița cu lapte cu vanilie și amestecați bine. În acest moment, adăugați laptele în bolul cu ouă și mixați până obțineți o cremă fără cocoloașe. Crema este gata. Curățați și tăiați merele în felii.  

Acum dedicați-vă preparării aluatului. Spargeți ouăle într-un bol cu ​​zahărul și amestecați energic. Adăugați coaja de lămâie rasă,  laptele și untul topit. Încorporați făina cernută și praful de copt și mixați până obțineți un aluat compact.

Ai prăjit ceapa prea mult și s-a înnegrit? Iată ce trebuie să pui în tigaie. Sfaturile bucătarilor

Luați o tavă de copt de 22 x 30 cm și ungeți-o cu puțin ulei. Turnați aluatul, distribuiți merele feliate și stropiți-le cu zahăr.

Următorul strat este crema. Apoi creați un nou strat din felii de mere rămase și zahăr. Coaceți plăcinta timp de 45 de minute la 180 de grade. La final, plăcinta se scoate din cuptor și, înainte de a o servi la masă, se presară cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Desert franțuzesc din ciocolată: fără făină, fără ouă și fără smântână

 

Acest desert de ciocolată este foarte ușor de făcut și nu vei avea nevoie de ouă, făină și cuptor. Desertul vine din bucătăria franceză și se face din castane și ciocolată. Acest tort este foarte ușor de făcut. De fapt, nu vei avea nevoie nici de cuptor, nici de ouă și nici de făină.

Din cămară trebuie să selectezi doar câteva ingrediente:

100 gr ciocolată neagră,

100 gr de unt,

500 gr piure de castane,

100 de grame de zahăr vanilat.

 

Procedura de preparare

 

Într-o cratiță se pun untul, zahărul vanilat și ciocolata neagră, tocată grosier. Adaugă apoi piureul de castane cu ajutorul unei spatule și amestecă.

În acest moment, pune  cratița pe foc și lăsă  compoziția să fiarbă câteva minute. Amestecă bine până când compoziția este complet omogenă.

Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii

Ulterior, transferă amestecul într-un blender și mixează pentru un rezultat impecabil. Pune  amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează cu o spatulă. Dă forma în frigider pentru aproximativ 12 ore.

După ce timpul a expirat, scoate  tava din frigider și taie desertul în felii.  Desertul se așează pe un platou și se servește pe masă. Prietenii și rudele vor fi surprinși de gustul delicat al acestui desert franțuzesc. 

 

Castane. Beneficii neștiute pentru sănătate

 

Castanele sunt foarte căutate în sezonul rece. Însă consumarea lor poate aduce și beneficii importante pentru sănătate.

Sezonul rece se anunță cu multe temperaturi scăzute, iar foarte mulți oameni se pot îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, consumarea castanelor te poate ajuta să-ți protejezi, mai bine, sănătatea.

În primul rând, castanele tratează varicele. Acestea conțin o substanță care te ajută la intensificarea fluxului sangvin. Totodată, ajută și ulcerele varicoase și flebita. Pentru a scăpa de acest lucru neplăcut, poți face o tinctură chiar la tine acasă. Pentru asta, vei avea nevoie de 250 grame de castane cu coajă și 1 litru de alcool. Aceasta se va lăsa la macerat timp de 2 săptămâni. După aceea, se strecoară și se ia zilnic, timp de o lună, câte 10 sau 15 picături de tinctură diluate în 50 de ml de apă. 

În al doilea rând, castanele reglează circulația sângelui. Având în vedere faptul că nu au foarte mult sodiu, persoanele care au boli de rinichi și sunt cardiace pot consuma castanele. Castanele pot fi consumate sub formă de piure. Acestea ajută la prevenirea afecțiunilor venelor, pentru picioare și mâini. Trebuie să amesteci 15 grame de frunze de castan mărunțite, urzică și cimbru. Două lingurițe se vor amesteca la 1 litru de apă fiartă. După ce lași la răcit apa, mai adaugi 12 lingurițe la patru litru de apă pentru baie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel