Urmărește emisiunea live
Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pizza perfecta, gata în 20 de minute - secretul celui mai subțire aluat. Sursa - Pexels
Pizza perfecta, gata în 20 de minute - secretul celui mai subțire aluat. Sursa - Pexels
Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza.

Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.

Vă împărtășim o rețetă pentru un aluat incredibil de fraged și subțire:

făină - 2 pahare,

drojdie uscată - 2 lingurițe,

un ou,

apă caldă - 100 grame,

zahăr - 1 linguriță

sare - 0,5 linguriță,

ulei vegetal - 2 lingurițe.

 

Modul de preparare

 

Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie. 


Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată. Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade.

Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori. 


Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

 

Cele mai bune topping-uri pentru pizza

 

De obicei pizza se unge cu ketchup sau alt sos de roșii, iar apoi totul depinde de imaginația ta și de produsele din frigider. Iată câteva combinații delicioase:

roșii + busuioc + brânză mozzarella;

ceapă + roșii + măsline + cârnați picanți + brânză;

ciuperci + pui + roșii + porumb + brânză;

pui + salam + ananas + brânză;

salam + ardei +măsline + roșii.

 

BONUS. Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică

 

Pizza este unul dintre preparatele iubite de toată lumea. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, momente pure de placere la masă.

În mod tradițional, servim pizza la restaurant sau o cumpărăm congelată de la supermarket. În realitate, am putea face și acasă o pizza delicioasă.  

Rețeta cu care vrem să vă inspirăm oferă o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete de vară. 

Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

Cei care vor să se bucure de rețeta de azi pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.  

 

 

Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:

500 grame de făină;

300 grame de mozzarella;

300 grame roșii cherry;

100 grame șuncă crudă;

300 ml apă;

15 grame sare;

12 grame drojdie de bere;

ulei de măsline;

rucola.

 

Modul de preparare 

 

Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este a fel de bună ca cea de a pizzerie. Mai întâi, încălzim apa și o turnăm peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, amestecăm, într-un robot de bucătărie, drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei. Alternativ putem frământa și cu mâna.

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Mixăm timp de 5 minute, adăugând puțin câte puțin apa rămasă. La final trebuie să obținem o sferă destul de netedă și uniformă.

Punem aluatul într-un recipient uns cu ulei și îl lăsăm să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțim aluatul în trei părți și le lăsam la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

După o oră, întindem aluatul în trei tăvi, rotunde sau dreptunghiulare și îl întindem bine. Facem câteva găuri cu furculița și îl ungem cu puțin ulei. Coacem blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.

Acum ne putem ocupa de umplutură: adăugăm roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza noastră este gata! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel