Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pizza din spaghete - crocantă la exterior și moale la interior. Sursa - Pexels
Pizza din spaghete - crocantă la exterior și moale la interior. Sursa - Pexels
De foarte multe ori, după prânz sau cină ne rămân spaghete. Ar fi păcat să le aruncăm, de aceea bucătarii cu experiență ne sfătuiesc să preparăm din ele diverse alte feluri de bucate.

De altfel, pe vremuri nu se arunca nimic. Din acest motiv, din acele ingrediente au fost inventate preparate consistente, care, în zilele noastre, sunt preferate de multe persoane. 

Ingredientele pentru patru porții de pizza din spaghete:

300 grame spaghete cu gris de grâu dur,

300 grame carne tocată,

100 grame de bulion de roșii,

1 ou,

70 grame parmezan ras,

60 ml ulei de măsline,

sare și piper negru.

 

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

 

Pizza din spaghete. Preparare 

 

Gătiți spaghetele în apă cu sare, păstrându-le al dente. Scurgeți-le într-un bol. Într-o tigaie încinsă se pune o lingură de ulei. Când uleiul s-a încins, de adaugă carnea tocat și se  gătește câteva minute, amestecând. Ulterior, peste carne se adaugă bulionul de roșii.  

Brioșe cu aromă de pizză: super gustoase și ușor de preparat

Spaghetele scurse se adaugă în tigaia cu carne, se amestec și se oprește focul. Aveți grijă ca spaghetele să rămân al dente, de aceea, dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit.

După ce ați opriți focul, tigaia trebuie pusă într-un castron mare cu apă rece ca spaghetele să se răcească mai repede.

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

 

Într-un bol se bat oul cu parmezanul ras, un praf de sare și piper negru proaspăt măcinat.  Se adaugă, apoi, totul în spaghetele răcite și se amesteca bine.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se toarnă spaghetele, presând bine cu o spatulă.

Pentru a întoarce  pizza din spaghete, așteptați să se formeze o crustă crocantă.  Aveți grijă ca focul să fie mediu, astfel încât flacăra să transmită o căldură omogenă.

Desert rafinat, preparat din mere, dovlecei și morcovi: un preparat sănătos pentru cei care sunt la dietă

Când suprafața inferioară a pizzei este aurie și crocantă, întoarceți-o cu ajutorul unui capac. Nu uitați să mai adăugați o lingură de ulei de măsline.

Când pizza este crocanta pe ambele părți, o scoatem cu grija din tigaie și o lăsăm câteva secunde pe hârtie absorbantă. Apoi o tăiem felii și o servim pe masă.

 

Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă

 

Muștarul de struguri este o rețetă culinară siciliană, care are o aromă particulară, ușor acră și picantă. Gustul său depinde de ingredientele pe care le veți adăuga: mere, smochine, fructe citrice, scorțișoară, cuișoare sau altele.

Azi, veți afla cum puteți prepara muștar de struguri la domiciliu: veți pune pe mese un sos uimitor pentru brânzeturile vechi și friptură. În același timp, veți reutiliza fructele rămase, care altfel ar fi aruncate. 

 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 

1 kg de struguri( albi sau negri, după preferință),

2 mere roșii,

un fruct de mango,

o ceapă,

6 nuci tocate,

scorțișoară,

cuișoare,

ardei iute.

 

Muștar de struguri. Rețeta pas cu pas

 

În primul rând, dacă intenționați să pregătiți mai mult muștar, trebuie să sterilizați toate  recipientele pe care le veți folosi.

Apoi spălați și decojiți toate fructele. Chiar și strugurii trebuie decojiți. În această rețetă propunem o variantă cu mere, mango și ceapă, dar puteți alege și alte fructe după gust. Toate fructele se taie în cuburi de aceleași dimensiuni, iar ceapa - în felii subțiri. 

Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă

Datorită conținutului înalt de zahăr din struguri, acest muștar nu necesită zahăr în plus. Puneți  boabele de struguri într-o cratiță mare, pe care o aduceți pe foc. Când fructele încep să fiarbă, se adaugă condimentele alese, în acest caz, scorțișoară, cuișoare și un vârf de ardei iute.


Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată

După aproximativ douăzeci de minute, adăugați și cuburile de mere, mango și feliile de ceapă. Amestecând cu o lingură de lemn, lăsați compoziția să fiarbă, aproximativ o oră, la foc mic.

În acest timp, puteți steriliza borcanele cu apă clocotită: acestea trebuie apoi uscate cu grijă. Gustați muștarul pentru a corecta dozele de condimente. La final, pentru o aromă intensă, adăugați  șase nuci tocate, care vor oferi muștarului o aromă  rustică. Turnați apoi compoziția în borcane și  închideți strâns capacele.

Amestecă trei roșii cu făină. Veți obține o pâine delicioasă și super moale. Copiii o vor adora

Pentru o conservare corectă a muștarului, borcanele trebuie înfășurate într-o cârpă, așezate într-o oală mare, umplută cu apă și pusă pe foc. După aproximativ un sfert de oră opriți focul și lăsați borcanele în apă până când se răcește. Astfel, muștarul poate fi păstrat până la șase luni de la preparare. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel