Urmărește emisiunea live
Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pizza cu cartofi  o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi. Sursa - Pexels
Pizza cu cartofi o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi. Sursa - Pexels
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.

Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.

Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de cartofi,

50 grame faina integrala,

950 grame faină albă,

750 de grame de apă rece,

 240 ml de ulei,

22 grame sare,

4 grame drojdie de bere.

 

Rețeta pas cu pas

 

 

În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm.  Adăugăm, apoi, puțină apă rece,  împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați  cu energie.

Când compoziția devine omogenă, se mai  toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut

Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.

După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.

Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

 

După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.

Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate.  La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat. 

Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!

 

BONUS. Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior

 

De foarte multe ori, după prânz sau cină ne rămân spaghete. Ar fi păcat să le aruncăm, de aceea bucătarii cu experiență ne sfătuiesc să preparăm din ele diverse alte feluri de bucate.

De altfel, pe vremuri nu se arunca nimic. Din acest motiv, din acele ingrediente au fost inventate preparate consistente, care, în zilele noastre, sunt preferate de multe persoane. 

 

Ingredientele pentru patru porții de pizza din spaghete:

300 grame spaghete cu gris de grâu dur,

300 grame carne tocată,

100 grame de bulion de roșii,

1 ou,

70 grame parmezan ras,

60 ml ulei de măsline,

sare și piper negru.

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

 

Pizza din spaghete. Preparare  

 

Gătiți spaghetele în apă cu sare, păstrându-le al dente. Scurgeți-le într-un bol. Într-o tigaie încinsă se pune o lingură de ulei. Când uleiul s-a încins, de adaugă carnea tocat și se  gătește câteva minute, amestecând. Ulterior, peste carne se adaugă bulionul de roșii.  

Brioșe cu aromă de pizză: super gustoase și ușor de preparat

Spaghetele scurse se adaugă în tigaia cu carne, se amestec și se oprește focul. Aveți grijă ca spaghetele să rămân al dente, de aceea, dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit.

După ce ați opriți focul, tigaia trebuie pusă într-un castron mare cu apă rece ca spaghetele să se răcească mai repede.

 

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

Într-un bol se bat oul cu parmezanul ras, un praf de sare și piper negru proaspăt măcinat.  Se adaugă, apoi, totul în spaghetele răcite și se amesteca bine.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se toarnă spaghetele, presând bine cu o spatulă.

Pentru a întoarce  pizza din spaghete, așteptați să se formeze o crustă crocantă.  Aveți grijă ca focul să fie mediu, astfel încât flacăra să transmită o căldură omogenă.

Desert rafinat, preparat din mere, dovlecei și morcovi: un preparat sănătos pentru cei care sunt la dietă

Când suprafața inferioară a pizzei este aurie și crocantă, întoarceți-o cu ajutorul unui capac. Nu uitați să mai adăugați o lingură de ulei de măsline.

Când pizza este crocanta pe ambele părți, o scoatem cu grija din tigaie și o lăsăm câteva secunde pe hârtie absorbantă. Apoi o tăiem felii și o servim pe masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel