Data actualizării:
Data publicării:

Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original. Sursa - Pexels
Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original. Sursa - Pexels

Combinația de brânzeturi, aluat crocant și pere suculente nu te va lăsa indiferent.

Vă propunem să gătiți pizza cu aluat negru, care vă va uimi cu gustul ei și va decora orice masă. 

Ingrediente pentru 2 pizza de 30 cm.

 

Pentru blat: 

300 grame făină de grâu,

200 ml apă caldă,

5 grame de drojdie,

2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui,

4 grame de cerneală de sepie,

un vârf de cuțit de sare.

 

Pentru sos:

250 ml smântână 10%,

100 grame de unt,

25 grame de făină de grâu,

sare și piper.

 

Pentru umplutură:

120 grame de brânză mozzarella,

120 grame de brânză dorblu,

120 grame de brânză brie,

o pară.

 

 

Rețeta pas cu pas

 

Puneți drojdia cu apă caldă într-un castron. Se amestecă bine pentru a dizolva drojdia. Adăugați treptat făina cernută și amestecați. Când aluatul începe să se îngroașe, adăugați sare. Rețineți să nu amestecați sarea cu făina, altfel acțiunea drojdiei va fi neutralizată și aluatul nu va crește.

Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra

Trimiteți în aluat și cerneala de sepie. Amestecați bine ca aluatul să capete o culoare uniformă. Continuați să frământați, adăugând treptat făină. Aluatul este gata când nu se lipește de mâini. Se acoperă cu un prosop și se lasă la cald, timp de o oră. Împărțiți, apoi, aluatul crescut în jumătate și rulați-l în bile.

Cinci semne că pepenele galben este copt și dulce: verificați înainte de a-l cumpăra

Apăsați cu degetul pe suprafața bilei de aluat. Dacă aluatul este elastic și revine rapid la forma anterioară, totul este în regulă. Bilele de aluat se pun pe un platou cu fundul plat, se acoperă cu folie și se lasă să crească la temperatura camerei, timp de 2 ore. Peste două ore, scoateți cu grijă aluatul, încercând să păstrați marginile uniforme. Puteți folosi o spatulă. 

Păstrează legumele proaspete în frigider: trucurile pe care nici gospodinele nu le cunosc

 

Pentru a pregăti baza pentru pizza, nu este nevoie să întindeți aluatul cu un sucitor. Începeți să apăsați ușor pe bila de aluat, din centru spre margine. Întindeți aluatul pe o foaie de copt, faceți mai multe găuri cu o furculiță, astfel încât baza să fie coaptă și să crească uniform. Trimiteți aluatul în cuptorul preîncălzit la 220° C pentru 5-7 minute.  

Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii

 

Acum pregătim sosul de smântână: Topiți untul într-o tigaie. Se adaugă făina și se amestecă bine. Sărați și pipărați sosul. Smântâna se toarnă în jet subțire, în mai multe etape, și se amestecă până când masa devine omogenă. Când apar bule mari pe suprafața sosului, se oprește aragazul.  

Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu

 

Asamblarea pizzei cu blat negru: Ungeți blatul copt cu sosul de smântână. Acoperiți cu felii de brânză dorblu și brie. Tăiați para în felii și întindeți-le pe pizza. Acoperiți-le cu mozzarella rasă. Coaceți pizza cu blat negru la 220°C până se rumenește. Aproximativ 10-15 minute, în funcție de cuptor. Poftă bună! 

 

 

BONUS: Aripioare de pui în sos de miere: un preparat culinar de neegalat 

 

Ți-e dor de o mâncare delicioasă? Prepară aripioare de pui în sos de miere, după cea mai ușoară rețetă.

Această rețetă este foarte simplu de făcut. Gătiți ingredientele într-o tigaie și serviți-le pe masă. 

 

Ingrediente:

500 grame de aripioare de pui,

200 grame ketchup,

130 grame muștar de Dijon,

30 grame ghimbir,

2 căței de usturoi,

2 linguri sos de soia,

2 linguri de miere,

2 linguri susan.

 

Preparare 

 

Clătiți aripile, uscați-le și tăiați-le în trei părți de-a lungul liniei articulațiilor. Lăsați deoparte cea mai mică falangă, deoarece nu vom avea nevoie de ea. Se prăjește puiul în ulei vegetal până se rumenește și se scoate din tigaie.  

În tigaia, în care a fost prăjit puiul, se pun usturoiul pisat și ghimbirul ras. Apoi adăugați mierea, ketchup-ul, sosul de soia și muștarul. Amestecați toate ingredientele.

Clătite olandeze, un mic dejun delicios și rapid, care va fi îndrăgit de întreaga familie

Înmuiați aripioarele prăjite în sosul pregătit și fierbeți-le la foc mic până se înmoaie (aproximativ 30 de minute).

Înainte de servire, aripioarele se presară cu semințe de susan, după ce le prăjim într-o tigaie curată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel