Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă. Sursa - Pexels
Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă. Sursa - Pexels
Făina de orez se folosește, în prezent, în întreaga Europă, în timp ce în Asia a fost întotdeauna un aliment de bază. Cu făină de orez se pot prepara aproape toate felurile de mâncare, chiar și pizza.

Vă spunem cum să preparați pizza cu făină de orez, o mâncare foarte gustoasă și sățioasă, astfel încât și cei care au intoleranță la gluten o pot mânca. În plus,  aluatul va fi crocant pe exterior și moale pe interior. Deci, să vedem cum să procedăm.

Ingrediente: 

350 grame din făină de orez,

250 grame de amidon de porumb,

500 grame de mozzarella,

400 grame de sos de roșii,

ulei de măsline,

25 grame de drojdie,

o lingură de miere,

sare, oregano și busuioc

două pahare de apă caldă.

 

Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă. Prepararea

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti aluatul de pizza este să-i amesteci faina de orez cu amidonul de porumb într-un castron mare.

Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată

Drojdia se dizolvă într-un pahar de apă caldă cu miere. Se amestecă până când totul este bine dizolvat. Ulterior, se adaugă 10 grame de sare în pahar, iar la final uleiul. Apa cu drojdia dizolvată se se toarnă în castronul cu făină. 

Ruladă din dovlecei și șuncă: o explozie de arome, cu doar 170 de calorii
 

În funcție de modul în care este aluatul, puteți adăuga încă puțină apă caldă și, atunci când obțineți o consistență destul de groasă, dar netedă, faceți o bilă din aluat și acoperiți-o cu un prosop. Volumul aluatului se ridică în aproximativ o oră și jumătate.

Chiftele de vinete și ton, un deliciu culinar, potrivit și pentru cei care sunt la dietă. Au doar 65 de calorii

Ungeți o tavă cu ulei, în care întindeți aluatul. Amestecați sosul de roșii cu două linguri de ulei, oregano și sare, și ungeți aluatul.

Blatul de pizza se unge cu sosul de roșii se coace în cuptor  la 200°, aproximativ zece minute. Între timp, puteți tăia mozzarella în cuburi mici sau în felii subțiri și puneți-o într-o strecurătoare.

Scoateți pizza din cuptor și presărați-o cu mozzarella și apoi dați-o din nou la cuptor ca mozzarella să se topească. În acest moment pizza dvs. este gata, trebuie doar să adăugați niște frunze proaspete de busuioc și să o serviți pe masă. Poftă bună!

 

Beneficiile făinii de orez

 

Făina de orez este obținută prin măcinarea boabelor, fiind un produs digerabil, care nu conține gluten. Pizza cu făină de orez este crocantă pe exterior și moale în interior, iar gustul său este foarte asemănător pizzei tradiționale. Dacă suferiți de boala celiacă, totuși, rețineți că toate celelalte ingrediente pe care le veți folosi pentru preparat trebuie să fie, de asemenea, fără gluten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel