Piteştenii vă invită la "Simfonia lalelelor"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lal
lal

Piteştenii vă invită la "Simfonia lalelelor" Peste 2.000 de persoane au participat, vineri, la deschiderea unei noi ediţii a "Simfoniei lalelelor" de la Piteşti, atracţia tradiţionalei Parade a Florilor ce marchează începerea evenimentului fiind un car alegoric împodobit cu mii de crizanteme şi lalele care formau o lalea uriaşă şi două dalii.

Cea de-a XXXIV-a ediţie a "Simfoniei lalelelor" de la Piteşti a fost deschisă de tradiţionala Paradă a Florilor, la care au defilat sute de elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, parada, la care au participat mii de persoane, s-a desfăşurat pe traseul Primăria Piteşti - Prefectura Argeş, pe Strada Mare a oraşului, atracţia reprezentând-o carul alegoric împodobit cu aproape 3.000 de crizanteme olandeze şi 600 de lalele ce formau o lalea uriaşă şi două dalii.  Ideea a fost împrumutată de la Festivalul Corso din Tynaarlo (Olanda), localitate înfrăţită cu Piteştiul, iar cele câteva mii de flori folosite provin dintr-o donaţie la care au contribuit toţi comercianţii de plante ornamentale din municipiu.

La eveniment participă şi delegaţii străine sosite din oraşe înfraţite cu Piteştiul, din ţări precum Serbia, Olanda, Suedia, Grecia, Portugalia şi Letonia.

Programul de vizitare a celor peste 60 de standuri cu aranjamente florale de la Pavilionului Expoziţional Casa Cărţii din municpiu este deschis vineri, până la ora 20.00, sâmbătă, între orele 09.00 şi 20.00, iar duminică, între 09.00 şi 17.00.

De asemenea, vineri, de la ora 17.00, în Piaţa Primăriei din oraş va avea loc un spectacol de folclor la care vor participa Ansamblul "Doina Argeşului", Ansamblul "Dorul", Grupul vocal "Zavaidoc", precum şi interpreţii Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian.

Sâmbătă, se va desfăşura ediţia a II-a a turneului de tenis de masă organizat cu ocazia "Simfoniei Lalelelor", Crosul "Simfoniei Lalelelor", Festivalul - Concurs Internaţional de Muzică Traditională Veche "Sus pe Argeş la izvoare" şi concertul extraordinar "Simphoenix" susţinut de formaţia "Phoenix" şi de Filarmonica Piteşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel